Ministrul Educatiei: Mi-ar trebui 3 milioane de euro pentru Bac, am doar 280.000

Duminica, 20 Mai 2012, ora 10:33
2616 citiri
Ministrul Educatiei: Mi-ar trebui 3 milioane de euro pentru Bac, am doar 280.000
Foto: Arhiva

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, intr-o emisiune difuzata duminica, faptul ca va pastra aceleasi reguli pentru organizarea Bacalaureatului si se arata convins de faptul ca elevii vor fi mai bine pregatiti, mai ales cei care dau BAC-ul a doua oara.

Pop acuza insa faptul ca fostii ministri nu au alocat asa de multi bani pentru organizare cum ar trebui pentru o buna desfasurare.

"Mie, ca sa pot organiza corect, mi-ar trebui 3.300.000 de euro. Avem un buget de 280.000 de euro", a spus Pop la PRO TV.

El s-a referit mai ales la softurile pentru examen, pe care Ministerul nu le-a achizionat, ci doar plateste pentru mentenanta lor. El a asigurat ca MECTS va imbunatati conditiile de organizare a Bacalaureatului.

"Le vom imbunatati (conditiile de organizare - n.red.). Dotarea tuturor institutiilor scolare cu camere, existau centre anul trecut care nu au avut aparatura necesara. Vom avea camere de luat vederi pozitionate pe elevi, nu pe geamuri, pe usi.

Saptamana viitoare ne vom deplasa in fiecare centru de examen pentru a verifica daca ce spun colegii nostri e in regula. Timp fizic avem, nu aveam timp legislativ, suntem incorsetati in 11 zile de organizare de examen de Bacalaureat.

O sa iau ceea ce inseamna transmiterea subiectelor, afisarea rezultatelor, sunt programe care trebuie sa faca acest lucru, din pacate, fostii ministri nu au organizat achizitionarea acestor softuri, ele sunt proprietatea unei firme. Politica Ministerului nu a fost de a achizitiona programe si softuri", a mai spus Pop.

Ministrul interimar a precizat ca a cerut experti de la Ministerul Justitiei pentru a analiza licitatiile facute de fostii ministri.

Totodata, Pop s-a aratat un partizan al cat mai multor examene, inclusiv de admitere la liceu sau facultate.

Intrebat daca noul guvern va incepe schimbarea inspectorilor, Pop a raspuns:" Vor fi schimbati cu o singura conditie: daca sunt pe listele electorale ale partidelor. Vreau sa incepem examenul de Bacalaureat cu un presedinte al Comisiei - inspectorul e presedintele Comisiei la nivel judetean - si sa-l termin cu acelasi. Sa-l schimbam in mijlocul examenului e o problema de organizare."

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liviu Pop educatie Bacalaureat, #Liviu Pop ministru interimar Educatie, #organizare Bacalaureat , #ministrul Educatiei