Ministrul interimar al Educatiei: Camerele de supraveghere vor fi mentinute in scoli

Joi, 07 Iunie 2012, ora 20:41
2000 citiri
Ministrul interimar al Educatiei: Camerele de supraveghere vor fi mentinute in scoli
Foto: Arhiva

Camerele de supraveghere vor fi mentinute in scoli, a declarat, joi, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop. El a precizat ca spera ca in 2012 toate unitatile de invatamant sa aiba sisteme de supraveghere.

Intrebat despre intentia de a renunta la sistemele video de supraveghere din scoli, Liviu Pop a spus ca Ministerul Educatiei nu a avut niciodata intentia sa scoata camerele video din scoli.

"Am sustinut intotdeauna ca programul antiviolenta prevede si aceste camere de supraveghere in scoli", a precizat Liviu Pop.

El a adaugat ca spera ca in 2012 sa fie in toate scolile camere de supraveghere.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat lui Pop sa mentina camerele de supraveghere la bacalaureat, precizand ca acestea nu vor fi eliminate nici acum si nici in viitor.

Anterior, ministrul Educatiei Liviu Pop a anuntat ca, in 2012, la bacalaureat, vor fi folosite camere de supraveghere, insa, incepand cu 2013, ele ar putea sa fie scoase. Supravegherea la bacalaureat ar urma sa fie facuta, in acest caz, de voluntari.

"Ma gandesc la o metodologie de bacalaureat, anul viitor, care sa nu prevada camere de luat vederi in salile de clasa. Sa vina voluntarii sa se implice mai mult, studentii, ONG-urile care vor sa asigure transparenta. Nu cred ca in Romania trebuie sa mergem pe premisa ca profesorul are intentia sau interesul sa nu faca dreptate si sa supravegheze corect. Cred ca am depasit aceasta bariera", a spus Liviu Pop.

Ministrul a precizat ca la examenul de bacalaureat din 2012 camerele vor fi mentinute si vor functiona in toate salile de clasa. De asemenea, a spus el, vor fi orientate catre elev.

Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenta, consum de alcool, discriminare si furturi au fost inregistrate din martie pana in mai in scolile din Romania, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

Avand in vedere numarul mare de incidente violente raportate in scoli in ultima perioada, Ministerul Educatiei va elabora un Plan National de Actiune pe termen mediu si lung in vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a declarat ca elevii care provin din familii dezorganizate sau "copiii de bani gata" sunt, de cele mai multe ori, implicati in cazurile de violenta in scoala, iar sanctiunile ar trebui inasprite, pentru ca dascalilor le este uneori frica sa intervina.

Liderul sindical crede ca amplasarea unor camere de supraveghere in scoli ar putea fi utila, mentionand ca acum paza trebuie asigurata de catre cadrele didactice, fiecare unitate de invatamant fiind obligata sa asigure in pauze supravegherea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#camere supraveghere Bacalaureat, #camere supraveghere Liviu Pop , #ministrul Educatiei