Ministrul Pop explica examenul de bacalaureat: Nu ma poate critica nimeni!

Sambata, 19 Mai 2012, ora 20:44
3720 citiri
Ministrul Pop explica examenul de bacalaureat: Nu ma poate critica nimeni!
Foto: Realitatea Tv

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a explicat cum se va desfasura examenul de bacalaureat, punand accent pe prezenta camerelor de supraveghere in salile de examen.

Totodata, noul ministru al Educatiei a spus ca trebuie vazute rezultatele de la examenul de bacalaureat, si nu "ceea ce vorbesc ministrii Educatiei".

"In conditiile in care vom avea o egalitate de sanse in toate scolile din Romania, putem spune ca este un succes realizarea examenului de bacalaureat 2012. Nu am obiective de a avea o promovabilitate anume", a declarat Liviu Pop, sambata seara, la Realitatea Tv.

Acesta crede ca 2012 este un an greu si din cauza faptului ca sunt foarte multi elevi care au picat examenul anii trecuti si care vor da bacalaureatul la vara, precizand si ca "s-a invatat mult mai mult la nivelul clasei a 12-a, in acest an".

Totodata, ministrul interimar al Educatiei a subliniat ca a mostenit subiectele pentru examenele de bacalaureat, dupa ce, pe 14 mai, acestea au fost deja stabilite de Ministerul Educatiei, asa ca "nu ma poate critica nimeni". Liviu Pop a preluat mandatul pe 16 mai.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop: Nu avem voie sa gresim nimic in 11 zile

Ministrul interimar al Educatiei a spus ca subiectele sunt finalizate, la intrebarea daca "le stiu si elevii", acesta raspunzand ca subiectele nu sunt stiute "nici de presedintele institutului".

Camerele de supraveghere, preocuparea principala inainte de Bac

Liviu Pop a explicat ca toate unitatile scolare vor avea camere de supraveghere in sali, la examenul de bacalaureat, notand ca exista bani pentru alocarea camerelor in unitatile scolare care nu sunt deja dotate astfel.

Ministrul a precizat si ca inspectorii care sunt implicati in campanie pentru alegerile locale vor fi schimbati, pentru ca "nu poti sa organizezi examenul de bacalaureat cu gandul la campanii", iar cei care le vor lua locul nu vor veni de pe listele de partid.

Liviu Pop a spus ca metodologia de desfasurare a bacalaureatului va fi respectata si nu va fi modificata inca cel putin patru ani, sustinand ca el nu si-a propus sa modifice Legea Educatiei.

"Nu mi-am propus sa modific Legea Educatiei, lasati-ma sa termin ce este acum pe teren", a cerut ministrul interimar al Educatiei.

Acesta crede ca, peste patru sau cinci ani, este posibil ca in salile de examen sa nu mai fie nevoie de profesori supraveghetori, ci doar camere de filmat, iar in Bucuresti va fi infiintat in curand un centru de monitorizare a salilor de curs.

Referindu-se la clasa pregatitoare, Liviu Pop a declarat ca aceasta nu va fi desfiintata, iar la intrebarea "Ce va fi anul viitor", ministrul a cerut sa fie lasat "sa o facem anul acesta, ca suntem in plop cu ea".

Nu in ultimul rand, raspunzand la o intrebare privitoare la ancheta in cazul de plagiat al fostului ministru Ioan Mang, ministrul interimar al Educatiei a evitat sa comenteze, afirmand ca nu are la cunostinta de comisia de ancheta din cadrul ministerului, dar ca se va interesa, completand ca toate procesele si anchetele pe care le are Ministerul Educatiei vor continua.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Pop examen bacalaureat, #Liviu Pop bacalaureat 2012, #Liviu Pop desfasurare bacalaureat, #Liviu Pop clasa pregatitoare, #examen bacalaureat 2012 , #ministrul Educatiei