Ministrul Pop lanseaza in dezbatere legea manualului scolar saptamana viitoare

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 15:46
1988 citiri
Ministrul Pop lanseaza in dezbatere legea manualului scolar saptamana viitoare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca saptamana viitoare va fi lansat in dezbatere publica proiectul de lege privind manualul scolar.

"Ne dorim competitie intre autorii de manuale, pentru ca am vazut timp de 20 de ani competitie intre edituri si vedem care este calitatea invatamantului din Romania acum. In primul rand, elevii sunt cei care au pierdut, iar baronii manualelor s-au imbogatit. Toate masurile pe care le-am luat sunt pentru binele elevului", a sustinut Pop intr-o conferinta de presa, vineri.

El a amintit ca Guvernul a adoptat joi o hotarare prin care Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) primeste atributii in domeniul avizarii si evaluarii auxiliarelor didactice.

"Asteptam astazi publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern de modificare a HG 1401/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Centrului National de Evaluare si Examinare, iar prin ordin al ministrului Educatiei Nationale vor fi aprobate atat metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, cat si metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, vechea metodologie fusese aprobata printr-un ordin al ministrului din 2002 si era in concordanta cu vechea lege a Educatiei, insa se referea "doar" la utilizarea mijloacelor de invatamant, nu si a auxiliarelor.

"Din ziua publicarii in Monitorul Oficial a ordinului privind metodologia, pentru o perioada de 10 zile se vor depune la CNEE, in format electronic, propunerile de auxiliare didactice.

Dupa aceasta perioada de depunere, in termen de 30 - 60 de zile, comisiile de aprobare si avizare a auxiliarelor didactice vor stabili ce auxiliare didactice indeplinesc criteriile de conformitate prevazute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi publicata pe site-ul CNEE, ca urmare a publicarii metodologiei in Monitorul Oficial.

Lista auxiliarelor didactice aprobate prin ordin al ministrului Educatiei Nationale sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atributii in domeniu va fi publicata pe site-ul CNEE si, din acel moment, pot fi utilizate in unitatile de invatamant conform prevederilor ROFUIP", a precizat ministrul Pop.

El a spus ca toate cadrele didactice sau editurile sunt invitate sa-si depuna proiectele de auxiliare la CNEE sau minister.

Citeste si:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#Liviu Pop proiect lege manuale dezbatere, #Liviu Pop edituri auxiliare, #Liviu Pop editura unica, #Liviu Pop manuale , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4