Noul ministru al Educatiei, greseli gramaticale in prima conferinta de presa

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 22:25
8367 citiri
Noul ministru al Educatiei, greseli gramaticale in prima conferinta de presa

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a facut, miercuri, la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, mai multe greseli clare de gramatica, intre care doua dezacorduri, si a folosit, in alte cateva randuri, exprimari inexacte.

Ministrul si-a inceput discursul de miercuri dimineata prin a spune ca incidentul de la Dolj in urma caruia un elev a murit dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala in care invatau, incident petrecut marti dupa-amiaza, "este, in momentul de fata, in derulare". Evident, ministrul a vrut sa se refere la faptul ca cercetarile in acest caz sunt in derulare, el facand declaratia la aproape 24 de ore dupa ce a avut loc incidentul propriu-zis.

Ministrul interimar Liviu Pop a tinut apoi sa-i multumeasca din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

"Sper ca si in continuare, si impreuna cu dumneavoastra, sa trecem printr-o perioada foarte grea", a continuat ministrul Pop.

Sindicalistul devenit sef la Educatie a gresit din nou atunci cand a faultat acuzativul vorbind despre termenele depasite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunand ca acestea reprezinta un lucru "care incercam sa-l rezolvam".

"Deci sunt lucruri care se desfasoara cu o viteza extraordinara, in 11 zile nu avem voie sa gresim nimic, si vorbesc aicea si cu sambata si cu duminica", si-a incheiat Liviu Pop o alta idee.

Primul dezacord facut de Pop a avut ca tema clasa pregatitoare.

"Clasa pregatitoare, repet, ca si celelalte ordine, raman in vigoare", a spus Liviu Pop.

Cel de-al doilea dezacord a fost facut atunci cand ministrul interimar a conchis in legatura cu prioritatile mandatului sau la Educatie: "Prioritatile sint in trei zile sa ne organizam efectiv de sus pana jos, fara nicio greseala".

Dupa ce a vorbit si despre "o prioritate secundara", ministrul Pop a tinut sa spuna audientei ca este "la baza" profesor de matematica.

Fraza cu care ministrul Educatiei si-a incheiat sesiunea de raspunsuri la intrebarile jurnalistilor a fost: "Vreau sa rezolv problemele care le am, nu sa-mi pun probleme si-apoi sa caut solutii la ele".

Liviu Pop este a treia propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul Educatiei, dupa ce Corina Dumitrescu si Ioan Mang au fost contestati de presa si societatea civila. Prima nu a mai fost nominalizata oficial, iar cel de-al doilea a fost ministru pentru doar cateva zile, cedand in fata mai multor acuzatii de plagiat.

Dupa demisia lui Mang, Pop, care este si ministru pentru dialog social in Cabinetul Ponta, a preluat ca interimar portofoliul Educatiei.

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
Guvernul Ponta este guvernul TRADATORILOR
rank 5
AdyCa
rank 4