PDL cere demisia ministrului interimar al Educatiei pentru schimbarile propuse la Bac

Marti, 05 Iunie 2012, ora 19:19
2218 citiri
PDL cere demisia ministrului interimar al Educatiei pentru schimbarile propuse la Bac
Foto: Mesagerul

Europarlamentarul Traian Ungureanu a cerut, in numele PDL, marti, demisia ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, pe care-l acuza de faptul ca propune pentru 2013 schimbarea sistemului de organizare a bacalaureatului si eliminarea camerelor de supraveghere la examenul de bacalaureat, desi este interimar pe functie.

"Liviu Pop este doar ministru interimar si, din aceasta pozitie, nu are dreptul sa schimbe din temelii invatamantul romanesc. Ministrul interimar al Educatiei are datoria sa demisioneze dintr-o functie pe care a transformat-o intr-un pericol pentru invatamantul romanesc.

Raspunderea politica pentru daunele aduse educatiei romanesti ii apartine, insa, direct lui Victor Ponta, cel ce a numit trei ministri catastrofali in trei saptamani. Trei corigente aduc repetentia", a declarat Traian Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

Europarlamentarul PDL a acuzat faptul ca in locul unui sistem de invatamant solid si competitiv apare pe zi ce trece un sistem de invatamant dezorganizat si imprevizibil.

"La instalarea Guvernului Ponta sistemul de educatie era solid si clar. Dupa mai putin de o luna de guvernare Ponta, invatamantul romanesc este de neinteles pentru elevi si pentru parintii care isi doresc o scoala buna pentru copiii lor. Victor Ponta poarta raspunderea pentru dezorganizarea invatamantului romanesc.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, se ocupa direct de compromiterea examenului de Bacalaureat. Liviu Pop vrea sa schimbe regulile examenului de Bacalaureat incepand de anul viitor, desi legea spune ca regulile pot fi schimbate numai pentru cei ce se pregatesc sa dea Bacalaureatul peste patru ani. Ministrul interimar Pop vrea sa obtina sprijin pentru schimbarea regulilor de organizare a Bacalaureatului organizand un referendum intre elevii din clasa a XI-a. Cu aceasta gluma proasta, ministrul vrea sa puna in seama elevilor raspunderea pentru dezorganizarea Bacalaureatului.

Liviu Pop s-a declarat in favoarea eliminarii camerelor de supraveghere la Bacalaureat, in 2013. Acest semnal indeamna la slabirea exigentei si a plecat spre organizatorii Bacalaureatului ce urmeaza sa inceapa in sase zile", a mai declarat Traian Ungureanu.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat marti ca nu exclude inlocuirea, incepand de la bacalaureatul de anul viitor, a camerelor de supraveghere cu observatori din partea societatii civile si chiar a presei.

"Am spus ca poate fi discutat acest lucru. Nu am decis absolut nimic. Am vrut sa intaresc faptul ca metodologia de anul acesta prevede aceste camere si cei care contestau prezenta acestora le contestau intr-un mod ilegal, din punctul meu de vedere. Nu puteam schimba regula in timpul jocului. Pentru anul viitor avem la dispozitie perioada iulie-august si am spus ca putem gandi o chestiune de genul acesta - daca se doreste insa in locul acestor camere, daca se va ajunge aici -, observatori din randul societatii civile, din randul televiziunii si altii", a afirmat demnitarul.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PDL demisie Liviu Pop Educatie, #Pop referendum Bac, #Pop scoatere camere bacalaureat , #ministrul Educatiei