Pop, despre ordinul care reorganizeaza Consiliul Diplomelor: Regret aparitia sa vineri, o coincidenta

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 23:08
3983 citiri
Pop, despre ordinul care reorganizeaza Consiliul Diplomelor: Regret aparitia sa vineri, o coincidenta

Liviu Pop, membrul Guvernului Ponta care pana vineri a detinut functia de ministru interimar al Educatiei, sustine ca a fost o simpla coincidenta publicarea in Monitorul Oficial de vineri a ordinului care prevede reorganizarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), exact ziua in care s-a discutat lucrarea de doctorat a lui Ponta.

Prezent la Antena 3 sambata seara, desi in dimineata aceleiasi zile anuntase ca nu va mai face declaratii publice pe acest subiect, Pop a respins acuzatiile liderilor PDL, care au sustinut ca acesta este unealta prin care Ponta incearca sa scape de acuzatiile de plagiat.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

"Nu comenetz lucruri care sunt de-a dreptul ridicole. Printr-o coincidenta, ordinul pe care l-am trimis joi a aparut vineri, mi-as fi dorit sa apara luni", a spus Pop, reiterand ca ceea ce prevede ordinul este "cresterea numarului (membrilor, n.red.) de la 20 la 45 si scoaterea aberatiilor introduse de domnul Baba (Catalin Baba, fost ministru al Educatiei, n.red.)", a spus Pop, la Antena3.

In legatura cu vizita sa la sediul Consiliului de atestare in timp ce membrii sai discutau teza de doctorat a lui Ponta, Pop a mai precizat ca tot ce a discutat acolo cu ei a fost in baza vechiului ordin.

Plagiatul lui Ponta: Ministrul Pop, atac dur la presedintele Consiliului de atestare

"Nu are legatura ordinul, s-a creat imaginea publica externa plecand de la aceasta coincidenta, ordinul pe care l-am emis nu are nicio legatura cu ce a facut Comisia".

Cat despre competentele celor care au analizat lucrarea, fostul sindicalist a spus ca "au facut o comparatie, ca la gradinita".

Presiuni incredibile: Ministrul Pop, la sedinta unde se analizeaza plagiatul lui Ponta

"Din 13 oameni care au analizat o lucrare de drept, niciunul nu era jurist. Ei au facut o analiza prin comparare, ca la gradinita: 'Seamana asta cu asta? Seamana, o punem deoparte'", a conchis Pop, adaugand ca desi erau mai multe lucrari care asteptau analiza, doar cea a lui Victor Ponta a fost verificata vineri.

Citeste si:
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...