Premierul spune ca manualul de sport e o gluma, dar Pop anunta scolile ca il pot comanda: Sa-l privim ca pe un mijloc de progres educational

Marti, 01 August 2017, ora 12:56
4329 citiri
Premierul spune ca manualul de sport e o gluma, dar Pop anunta scolile ca il pot comanda: Sa-l privim ca pe un mijloc de progres educational
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi premierul Mihai Tudose a spus ca el considera o gluma anuntul despre manualul de Educatie Fizica si Sport pentru elevii de clasa a VI-a, ministrul Educatiei declara ca acesta a fost aprobat si, nu exista contestatii si scolile deja il pot comanda.

Cele trei variante sunt publice pe format electronic, iar astfel scolile le pot comanda, spune Liviu Pop.

Intrebat, marti, daca elevii de clasa a V-a vor avea manual de educatie fizica si sport, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a raspuns: "Acest manual este aprobat, sunt semnate contractele, nefiind contestatii la educatie fizica si sport, cele trei manuale deja sunt publice, pe format electronic, scolile le pot comanda pentru ca, repet, nu putem incalca un drept al elevului".

Liviu Pop a adaugat ca manualul nu va trebui transportat de elev la scoala, intrucat va putea fi consultat si in format electronic, iar la aceasta disciplina nu se vor da lucrari de control.

"Am auzit unele asociatii spunand ca e greutatea enorma a ghiozdanului. Greutatea nu este data de un manual. Un manual cantareste in medie 200 de grame. Un elev, ma refer la clasa a V-a, are maxim cinci ore pe zi la scoala. Auxiliarele au, da, o greutate mai mare, pe care editurile le pun la dispozitia unitatilor scolare pentru a fi comandate de parinti, profesori sau diriginti. Fapt pentru care inceputul anului scolar va trebui sa ne gaseasca cu auxiliare un pic mai usoare, daca ma intrebati pe mine", a spus ministrul.

Liviu Pop a fost intrebat ce va contine manualul de educatie fizica si a raspuns ca s-a uitat pe varianta Editurii Didactice si Pedagogice.

"L-am vazut pe site-ul editurii. Evident pana vineri vom avea toate cele cate manuale s-au aprobat, noua manuale, trei de educatie fizica si sase de la celelalte discipline, vor fi publice pe site-ul manuale.edu.ro. Sunt informatii de care are nevoie si elevul, si parintele, si profesorul. Va asigur de lucrul acesta. Dau un exemplu simplu, partile corpului omenesc, in ce clasa se studiaza si cand se folosesc la educatie fizica si sport. Facem incalzirea la triceps sau la biceps, dar invatam elementele la anatomie poate un pic mai tarziu. Am dat un exemplu simplu.

Eu sustin sa facem, zilnic, minim 30 de minute sport. Dar stim sa facem sport 30 de minute? Iar in partea cealalta, nu vad care e problema aparitiei unui manual care nu face decat un element in plus in actul didactic. Nu se vor da lucrari de control la educatie fizica. Daca vrem sa-l privim ca un mijloc de progres in actul educational, putem sa-l vedem. Daca vrem sa-l criticam la nesfarsit, o sa va spun acelasi lucru. Este si pe format electronic, nu inseamna ca trebuie sa-l duca la scoala copilul. Toate cele cinci manuale cantaresc maxim un kilogram", a spus Liviu Pop.

Declaratia ministrului vine in conditiile in care premierul Mihai Tudose a spus, luni,

despre "manualul de colorat la sport" ca este convins ca a fost o gluma.

"O sa aprofundam subiectul cu domnul ministru. Eu sunt convins ca a fost o gluma. Chiar sunt convins ca a fost o gluma", a adaugat Mihai Tudose.

Anuntul a fost facut saptamana trecuta pe Facebook de ministrul Educatiei, Liviu Pop, in care vorbea de existenta manualelor de Educatie fizica si sport la clasele a V-a.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Pop manuale Educatie Fizica, #manuale educatie fizica sport , #ministrul Educatiei