Protest cu carti pentru demisia ministrului Pop: Sa te ajute Dumnezeu, ca mintea nu te ajuta deloc (Galerie foto)

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 19:48
9732 citiri
Protest cu carti pentru demisia ministrului Pop: Sa te ajute Dumnezeu, ca mintea nu te ajuta deloc (Galerie foto)
Foto: Facebook/ Coruptia ucide

Numeroase persoane au venit, marti, in Piata Victoriei, pentru a cere demisia ministrului Educatiei, Liviu Pop, unul dintre motive fiind acela ca elevii clasei a cincea nu au avut manuale in prima zi de scoala.

"Liviu Pop, nu stii sa scrii, dar dai legi pentru copii?!", "Copiii iti vor plati pensia, Liviu Pop ministru! Nu-ti bate joc de ei, ca nici ei sa nu-si bata joc de tine...", "Fara auxiliare, scoala moare", "Cum sa scriiiii o demisie in 24 de ore. Pentru oricine, din orice domeniu, manual unic pentru to (n) ti", "Caligula imperator a facut din cal, senator. Dragnea, insa, mai sinistru, a facut din bou, ministru", "Liviu Pop, nu stii sa scrii... Dar dai legi pentru copii!", "O mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana! O comedie romaneasca in regia lui Liviu Pop", sunt cateva dintre mesajele de pe pancarte, potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook "Coruptia ucide".

Foto: Facebook/ Coruptia ucide

Oamenii au venit nu doar cu manuale, ci si cu dictionarul limbii romane, cu Biblia pentru copii, carti de povesti, de colorat si carti ale lui Arsenie Boca, precum si cu numeroase carti de beletristica.

Potrivit corespondentului Ziare.com, in Piata Victoriei sunt peste 100 de protestatari, la ora 20, scandandu-se "Demisia!" si "Hotii!".

Foto: Facebook/ Coruptia ucide

"Cum domnul ministru al Educatiei este || (paralel - n.red.) cu educatia, iar domnul ministru al Culturii, || cu domeniul sau sfant, Fie ca aceste carti sa le serveasca drept secante!", este un mesaj scris pe prima pagina a unei culegeri de matematica pentru clasele V-VII.

Foto: Facebook/ Coruptia ucide

"Draga cititorule, aceasta carte a fost donata pentru 'Biblioteca pentru Pop', dedicatie lui Pop Liviu Marian, ajuns printr-o eroare ministru al Educatiei. Iti dorim lectura placuta cu folos!", este un alt mesaj, de pe prima pagina a cartii "Ramas-bun casei parintesti", de Ileana Vulpescu.

Foto: Facebook/ Coruptia ucide

De asemenea, pe un caiet studentesc dictando este scrisa "demisia" lui Liviu Pop: "Suptsemnatul P-OP Liviu i-mi dau demisia din functia de ministru al Edicatiei si Inv-atamantului ca am ajuns ministru din gres... eroare nationala. Rog a se repara aceasta greseala".

"Sa te ajute Dumnezeu, Pop! Ca mintea nu prea te ajuta. Deloc!", este "prefata" scrisa pe o alta carte adusa in Piata Victoriei, "Biblia pentru copii".

Foto: Facebook/ Coruptia ucide

Contestatarii ministrului Educatiei, Liviu Pop, au fost invitati sa vina, marti, cu o carte, in Piata Victoriei, si sa ceara demisia celui care a comis mai multe erori majore, care au culminat cu interzicerea Gazetei Matematice in scoli.

Foto: Ziare.com

F.N.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Marcel Ciolacu despre vila care se renovează: "Haideți să ne vină toată informația de la RA-APPS / Așa este legea"
VIDEO
Marcel Ciolacu despre vila care se renovează: "Haideți să ne vină toată informația de la RA-APPS / Așa este legea" VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre destinația vilei de 1.200 mp pe Bulevardul Aviatorilor din București, care, deși este în renovare, nu are o destinație anunțată public. O...
Ciolacu afirmă că România nu va ieși cu ”niciun milimetru” din coordonatele financiare stabilite cu CE: Nu mărim taxele
Ciolacu afirmă că România nu va ieși cu ”niciun milimetru” din coordonatele financiare stabilite cu CE: Nu mărim taxele
Marcel Ciolacu, premierul României a declarat marţi, 27 februarie, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu măresc taxele și nu...
#protest carti Piata Victoriei, #protest carti Biblioteca pentru Pop, #carti Liviu Pop Victoriei , #ministrul Educatiei