Sa radem cu ministrul Pop in prima zi de scoala: E o greseala pe care mi-o asum in numele functionarului din minister

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 13:28
18480 citiri
Sa radem cu ministrul Pop in prima zi de scoala: E o greseala pe care mi-o asum in numele functionarului din minister
Foto: captura video Privesc.eu

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a deschis, luni, noul an scolar, anuntand ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE pregateste o noua lege a Educatiei. Prima zi de scoala n-a fost tocmai fericita pentru ministrul Pop, care a oferit cateva exprimari amuzante, daca nu ar fi in sine tragice pentru invatamantul romanesc.

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Liviu Pop a precizat ca noul proiect al Legii Educatiei va fi depus anul viitor, in septembrie, in conditiile in care legea actuala, care a trecut prin asumarea raspunderii in timpul Guvernului Boc si pentru care toate partidele au semnat un pact de sustinere, a fost deja modificata de PSD de nenumarate ori.

"Tintele pe care noi le urmarim prin legea educatiei nationale sunt legate de reducerea abandonului scolar, corelarea scolii cu piata muncii, in asa fel incat un absolvent de scoala in invatamant liceal sau universitar sa-si gaseasca foarte repede loc de munca pe piata si in acelasi timp sa aiba capacitatea si competentele necesare adaptarii noilor locuri de munca pe care evident economia le-ar avea", a declarat ministrul pentru sursa citata.

Intrebat ce incredere pot avea parintii si copiii in vorbele sale, cata vreme si alti fosti ministri au promis si n-au facut, Liviu Pop a raspuns: "Pentru ca unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot sa spun ca i-am petrecut in scoala romaneasca, alaturi de functiile pe care le-am ocupat vremelnic, ma fac si ma determina, alaturi de echipa PSD-ALDE, sa venim cu solutii concrete pentru sistemul de invatamant preuniversitar si universitar".

Replica a intrat imediat in atentia internautilor, care au comentat exprimarea ministrului, ironizandu-l.

Tot luni, jurnalistii de la Observator.ro au fotografiat textul documentului pe care l-a citit Liviu Pop in deschiderea anului scolar, observand mai multe greseli gramaticale.

De exemplu, sintagma "copiii dumneavoastra" continea doi "i" in loc de trei.

Ministrul Liviu Pop a oferit o explicatie halucinanta, dezvaluind ca greselile ii apartin unui consilier de-al sau, functionar in minister.

"E o greseala pe care mi-o asum. Forma discursului meu este pusa pe blog. Un functionar din minister a gresit la transcriere, corectand anumite lucruri. E o greseala pe care mi-o asum in numele functionarului din minister", a spus Liviu Pop.

Citește și:
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
O conferință despre feminism a fost organizată la sediul partidului AUR, la care au participat atât membrii ai formațiunii politice, cât și simpatizanți, predominant femei. George...
De abia aștept PSD la guvernare! AMR 3 luni
De abia aștept PSD la guvernare! AMR 3 luni
Da, stiu. E la guvernare, dar premierul nu e inca de la PSD. Acesta nu este un articol politic, eu fiind antreprenor 100%. Din pacate, actualul premier poate cel mult sa imbunatateasca meniul de la...
#Liviu Pop vorbe fapte, #Liviu Pop greseli discurs , #ministrul Educatiei