Un fost ministru PSD al Educatiei compara America, Germania si alti parteneri strategici ai Romaniei cu gandacii

Joi, 23 August 2018, ora 13:21
7801 citiri
Un fost ministru PSD al Educatiei compara America, Germania si alti parteneri strategici ai Romaniei cu gandacii
Foto: Facebook / Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei, compara, intr-o postare pe Facebook, parteneri externi importanti ai Romaniei, precum Statele Unite sau Germania, cu niste ... gandaci care vor sa ia gazele Romaniei gratis, noroc ca Liviu Dragnea se opune.

Alti "gandaci" in viziunea lui Liviu Pop mai sunt Austria sau Olanda. Pe desenul postat pe Facebook apare si un dialog imaginar intre Liviu Dragnea si Klaus Iohannis, dialog marcat de un dezacord, dupa cum au atras atentia comentatorii postarii:

"Liviu Dragnea: STOP! Gazele nu pleaca gratis din Romania

Klaus Iohannis: Pai te arestam si tot il (sic!) luam"

Montajul a fost postat pe pagina oficiala a senatorului PSD miercuri dimineata si in 24 de ore a generat peste 200 de comentarii, multe dintre ele acide. Unii internauti au acuzat ca e vorba despre "popaganda ruseasca".

Iata cateva dintre comentarii:

Adina Rusu: Halucinanta postare, statele reprezentate prin gandaci sunt aliatii nostri strategici si economici. Sa iti fie rusine!

Liviu Oprisan: Waw! aliatii nostri sunt gandaci? Rusia e buna, ca e prietena PSD

INFORMEAZA-TE: Pai, nu PSD a sters datoria de jumatate de miliard a celor de la Kazmunai?

Luana Hrisanti Rigot: Ce manipulare de doi bani!! Cand ma gandesc ca ati fost ministrul Invatamantului, nu stiu daca ar trebui sa ma inece rasul sau plansul!

Raluca Haragus: Gazele nu pleaca din Romania, avem nevoie de ele ca protestatarii aia sunt prea rezistenti... cu ceva trebuie sa-i terminam...

Kolumban Attila: Gandacii sunt pozitionati gresit! Tara e plina cu ei si pe deasupra ne si conduc!!!

Andrei Nagy: Gazele nu pleaca. Jandarmii trebuie sa-si umple buteliile.

Octavian Dunare: Cand fostul ministru al Educatiei da share la o chestie nu numai falsa, dar si cu un dezacord gramatical.

Cristian Negoita: Ia uite, a aparut alt Liviu la rampa. Nu doar ticalos si mincinos, asta micu' e si agramat si infantil, cam ca la varsta cand inca nu stapanesti limba materna.

Mihai Prunescu: Totusi in Piata Victoriei s-au dat gazele gratis...

Gheorghe Onuc: Pai, si unde-i Rusia (...)? Unde-i Lukoil Overseas care exploateaza in perimetrul EX-30 Trident, sonda A, sonda A2, sonda Trinity 1X, sonda Lira 1X? Lukoil este operatorul proiectului si detine si cea mai mare parte din concesiune, 72% Lukoil, urmat, initial, de PanAtlantic cu 18% si de Romgaz cu 10%. Sau esti agent platit de mama Rusia? (...) Nici propaganda ruseasca Sputnik nu are tupeu sa vina cu astfel de grafica mizerabila. Mai ales cand prietenii lui Dragnea si ai rusilor, Ungaria, au blocat proiectul BRUA, este doar BRU. Restul exporta ungurii.

Ionut Malita: Postarea asta arata FOARTE clar directia pe care PSD-ALDE doresc sa o dea Romaniei. Este o directie foarte asemanatoare cu cea pe care am luat-o, din pacate, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Sau, daca vreti un exemplu mai recent, este directia Venezuelei. Exact aceeasi retorica despre straini, resurse si bani. Mai vine si fabulatia cu asasinatul lui Dragnea si il putem compara chiar pe infractor chiar cu Stalin. Asta din urma era si mai paranoic. Concluzia: trebuie sa scapam de PSD daca mai dorim o Romanie democratica, prospera si Europeana.

Dupa scandalul declansat pe Internet si preluarea informatiilor in mass-media, Liviu Pop a editat joi postarea, adaugand doar hastagul #pamflet (ora 12:30).

Foto: captura Facebook/Liviu Marian Pop

Ce explicatii da social-democratul

Contactat de Mediafax, senatorul PSD a explicat ca a distribuit fotografia pentru ca i s-a parut "foarte, foarte interesanta".

"Mi s-a parut foarte, foarte interesanta (imaginea - n.red.), de aceea am pus-o. Mesajul a fost preluat de pe un site de socializare. Nu am interpretat poza din punct de vedere al animalelor care apar in poza, doar mesajul domnului presedinte Iohannis m-a impresionat (...) Doamne fereste, nu am comparat pe nimeni cu gandaci. Eroare cred ca este mesajul presedintelui Iohannis. Nu putem compara partenerii cu animalele, de fapt pe nimeni nu putem compara cu animale.

Nu cred ca e nevoie de o reactie (din partea ambasadelor, n.red.) pentru ca repet nu am intentia si nu o sa am intentia de a compara o tara cu un animal sau o persoana cu un animal. Nu, mi-a placut partea de sus a postarii, dar nu puteam sa tai ca eram acuzat de plagiat si atunci trebuia sa las jos de unde am preluat, scrie in partea de jos de unde am preluat postarea", a sustinut ironic Liviu Pop, acuzat in urma cu ceva vreme de plagiat.

Ulterior, intr-o noua postare, fostul ministru al Educatiei i-a acuzat pe contestatarii care s-au exprimat vulgar la adresa sa spunand ca nu au cei sapte ani de acasa.

"Sa faci o postare si sa-ti dai singur like? Asta inseamna sa ai 7 ani!", i-a replicat ironic Florin Sercaianu.

"Ideea e ca fiecare intelege ce doreste sau ce alege sa inteleaga in functie de nivelul de inteligenta, educatie, cultura", a tinut sa sublinieze senatorul PSD Liviu Marian Pop.

Pana la ora redactarii acestui articol, niciuna dintre ambasadele tarilor comparate cu gandacii si acuzate ca vor sa obtina gratis gazele romanesti nu a reactionat public, desi cativa internauti le-au sugerat sa o faca.

PNL cere excluderea lui Pop din PSD: Face jocurile Rusiei si afecteaza interesele strategice ale Romaniei

PNL cere, printr-un comunicat de presa, excluderea lui Liviu Pop din PSD si delimitarea partidului de pozitia exprimata de senatorul social-democrat care "a jignit intr-un mod inacceptabil unii dintre cei importanti parteneri occidentali ai Romaniei".

"Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte ruseasca anti-occidentala si anti-democratica, folosita in regimurile totalitare din tarile din fosta Uniune Sovietica, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care insoteste imaginea publicata de senatorul PSD este o manipulare grosolana care ascunde interesele adevarate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagra si care fac astfel jocurile Rusiei si ale Gazprom.

Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecarii gazelor gratis din Romania, ci spune stop exploatarii gazelor din Marea Neagra pentru a servi interesele Rusiei care nu doreste reducerea dependentei Romaniei de gazul rusesc.

Din pacate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulara si intamplatoare la nivelul PSD. In ultimele zile, pozitii publice similare au avut si presedintele partidului, Liviu Dragnea, ca si principalul consilier al premierului Romaniei, Darius Valcov. Aceasta atitudine publica si acest mod de gandire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive si afecteaza grav interesele strategice ale Romaniei.

Solicitam conducerii si membrilor PSD sa se delimiteze de astfel de mesaje publice si sa-l excluda pe senatorul Liviu Pop din partid ca singura modalitate de a arata ca acest mod de gandire nu este specific partidului. In cazul in care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirma ca aceasta exprimare este pozitia oficiala a partidului", se mai arata in comunicatul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Liviu Pop america gandaci , #ministrul Educatiei
Comentarii