Un lider liberal acuza PSD si ALDE ca vor sa inchida 1.000 de scoli: Vor control total asupra profesorilor (Video)

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 16:22
5883 citiri
Un lider liberal acuza PSD si ALDE ca vor sa inchida 1.000 de scoli: Vor control total asupra profesorilor (Video)
Foto: Facebook/Florin Roman

Deputatul liberal Florin Roman a declarat, miercuri, ca majoritatea PSD si ALDE se pregateste sa inchida in jur de 1.000 de scoli si a cerut demisia lui Liviu Pop, pe care il considera "cel mai nociv ministru din fostul guvern".

Florin Roman sustine ca la sfarsitul anului trecut, Guvernul Tudose a emis o hotarare prin care inspectoratele scolare judetene si din Bucuresti, dar si directorii scolilor de invatamant raspund de incadrarea in bugetul aprobat.

Astfel, in urma acestei hotarari, la Inspectoratul Scolar Alba a avut loc o discutie cu toti directorii, carora li s-a comunicat sa se incadreze in buget. "Li s-a comunicat aceasta hotarare si li s-a cerut sa se incadreze in buget (...) Li s-a cerut ca pana in 15, adica pe repede inainte, directorii de scoli sa comunice care sunt masurile de reducere a cheltuielilor", a spus Roman.

Liderul liberal mai spune ca in decembrie cand s-a votat aceasta lege multa lume si-a pus intrebarea de ce se trece plata profesorilor de la primarii la inspectorate, iar concluzia a fost ca se vrea un control politic total asupra profesorilor.

"Acum, cu aceste precizari, vedem si finalitatea acestui demers. PSD-ALDE vrea sa inchida circa 1.000 de scoli in Romania (...) prin inspectorii generali si prin consiliile de administratie ale scolilor.

Primarii sunt scosi din aceasta ecuatie si primarul, la ora actuala, se mai ocupa de cladirea scolii. In rest tot ceea se se intampla ca finantare apartine ca decizie consiliului de administratie, de inspectoratul scolar si mai sus de catre ministrul 'Genunche' al invatamantului.

Practic, prin aceasta masura se adanceste subfinantarea si il intreb pe domnul ministru cum poate explica public ca a crescut finantarea per elev, ca ai crestere economica, dar operezi taieri la costurile de personal", a mai spus Roman, ironizandu-l pe Liviu Pop, pentru o gafa din 2017..

Totodata, deputatul PNL a afirmat ca sefii inspectoratelor scolare "sunt soldati devotati ai partidului" si au inceput presiunile asupra directorilor de scoli.

Deputatul PNL i-a cerut demisia ministrului Educatiei, Liviu Pop. "Lui 'Genunche' ii cer demisia. Este cel mai nociv ministru din fostul guvern, este un ministru care da peste cap tot ceea ce inseamna normalitate in sistemul de educatie si in anul Centenar, cand noi ar trebui sa punem toata baza in scoala, in pregatirea copiilor, noi distrugem tot", a mai spus Florin Roman.

Citește și:
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Chichița legislativă prin care PSD-PNL lasă în mod cinic fără primar peste 50 de localități
Chichița legislativă prin care PSD-PNL lasă în mod cinic fără primar peste 50 de localități
La doi ani de la alegerile locale, zeci de comune și orașe din România au rămas fără primar din varii motive cum ar fi decesul edilului, probleme în justiție ori demisii. În ciuda...