Liviu Pop: Solutia finala este amnistia. Vom desecretiza cu siguranta protocoalele

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 14:18
2988 citiri
Liviu Pop: Solutia finala este amnistia. Vom desecretiza cu siguranta protocoalele
Foto: Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop a vorbit, marti, despre "solutia finala" in cazul presupuselor abuzuri din justitie, adica amnistia si gratierea, precizand ca vor "desecretiza cu siguranta protocoalele" care ar fi stat la baza unor eventuale abuzuri.

Despre actele de clementa despre care se vorbeste, parlamentarul social-democrat spune ca Liviu Dragnea ar putea beneficia de acestea "exact in aceeasi masura ca presedintele Iohannis si ca orice alt cetatean al Romaniei".

"In primul rand, trebuie sa vedem daca exista alta solutie si asta am cerut si noi la Consiliul National de duminica, o alta solutie pentru a rezolva acele probleme pe care le avem in justitie, oameni nevinovati, care castiga la CEDO, protocoale care sunt la limita legii, toate acele lucruri vizavi de imixtiunea altor institutii in actul de justitie.

Daca nu exista alte solutii de rezolvare a acestor probleme, evident ca e absolut normal intr-o Romanie europeana sa nu avem probleme cu justitia", a spus Liviu Pop la RFI Romania.

Intrebat daca acele presupuse abuzuri din justitie nu ar trebui corectate individual, adica fiecare om care considera ca a fost condamnat abuziv sa faca o plangere in instanta, senatorul a spus ca: "Ei, acum, haideti sa avem tot ansamblul. Sa vedem ce este cu aceste protocoale si CCR din pacate saptamana trecuta nu s-a pronuntat pe unul dintre ele.

Doamne fereste sa avem in baza acestor protocoale judecatori condamnati cu probe falsificate! Doi: trebuie sa vedem ce s-a intamplat in 2016.

Pentru mine e o intrebare, de ce in 2016, Guvernul Ciolos, noaptea, ca hotii, ca sa fac o parafrazare, a emis o OUG pentru modificarea Codurilor Penale si prin acea OUG a dat dreptul ofiterilor SRI sa faca cercetare penala, chiar daca legea SRI-ului interzice acest lucru? (...) Cand vom avea cele doua raspunsuri la intrebari, vom putea sa vedem ansamblul, nu putem discuta individual (...).

Am vazut ca in MCV nu s-a spus absolut nimic despre aceste protocoale, desi le avem de noua ani de zile si nu cunosc alta tara din UE, in care serviciul de informatii interne are un protocol cu cel mai inalt for de judecata".

Senatorului i s-a atras atentia ca PSD vorbeste despre abuzuri in justitie, desi nu are o statistica clara in acest sens.

"Va trebui sa vedem daca aceste lucruri s-au intamplat in baza protocoalelor", a spus el. "Pana anul trecut, nu stiam de aceste protocoale, de-abia anul trecut s-au aflat aceste protocoale si desecretizarea acestora este un lucru pe care cu siguranta o sa-l facem, pana la urma, chiar daca se opun cei din PNL, USR si chiar presedintele statului", a adaugat senatorul.

Citeste si Dragnea cere amnistie si gratiere, ca nu e ca si cum ar da "o bomba atomica": Nu mai ezitati!

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani, o statuie care aminteşte de martiriul său. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a dezvelit, sâmbătă, la...
#Liviu Pop protocoale abuzuri justitie, #protocoale abuzuri justitie , #stiri Liviu Marian Pop