Liviu Negoita: Acceptam si personalitati din afara PDL in cursa interna pentru Cotroceni

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 16:36
2277 citiri
Liviu Negoita: Acceptam si personalitati din afara PDL in cursa interna pentru Cotroceni

PDL accepta si personalitati de dreapta din afara partidului in cursa interna pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei, sustine prim-vicepresedintele formatiunii, Liviu Negoita.

El precizeaza ca se refera la personalitati neimplicate politic in prezent, sugerand asadar ca Mihai Razvan Ungureanu nu ar putea fi acceptat in cursa interna.

Liviu Negoita declara ca PDL va organiza la toamna alegeri interne, pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

"Vom face o procedura moderna in interiorul partidului, transparenta, sa poata fi vazuta de opinia publica, de mass-media, tot acest proces sa fie deschis, astfel incat colegi din interiorul partidului, cei care doresc, cei care sunt competenti sa participe la acest proces electoral intern", a spus prim-vicepresedintele PDL, la RFI Romania.

Liderul democrat-liberal precizeaza ca vor fi acceptate in cursa interna si personalitati din afara partidului: "Sigur ca in acest proces noi acceptam si personalitati din afara partidului, personalitati de dreapta, care doresc sa candideze in 2014 pentru cea mai inalta functie in statul roman".

"Sigur ca peste aceste alegeri interne pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei mai avem un alt proces, acela de selectare a candidatilor pentru alegerile europarlamentare din vara anului 2014. Deci sunt lucruri pe care le-am prevazut intr-un calendar, dar nu putem sa le aglomeram sau sa trecem peste ele asa, doar de dragul ca le-am anuntat, sa le bifam", a mai spus Liviu Negoita.

Cristian Preda: Alegeri pentru prezidentiabil, dupa Paste. Europarlamentarele, un test

Intrebat daca se gandeste la cineva anume cand spune "personalitati de dreapta din afara partidului", Liviu Negoita a raspuns: "Noi avem discutii cu oameni care simpatizeaza PDL, vad o solutie in masurile de dreapta in aceasta tara, mai cu seama intr-o perioada de criza in care noi, eu, ca prim-vicepresedinte al acestui partid, consideram ca intr-o perioada de criza sub nici o forma nu poti aplica masuri de stanga, cum incearca actuala coalitie de guvernare, ci ai nevoie de crestere economica, ai nevoie de masuri de dreapta, ai nevoie de o personalitate care sa castige alegerile prezidentiale, care sa sustina valorile fundamentale ale statului roman, stat de drept, orientare catre Vest, catre partenerii nostri trans-atlantici".

Intrebat daca fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, ar fi acceptat in cursa interna din PDL, Liviu Negoita a raspuns: "Domnul Mihai Razvan Ungureanu este angajat in propriul partid, in Forta Civica. Vorbim de personalitati care nu sunt angajate deocamdata politic".

Citeste mai multe despre RFI Romania, pe Negoita: Acceptam si personalitati din afara PDL in cursa interna pentru Cotroceni.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Liviu Negoita candidat Cotroceni, #candidati PDL Cotroceni, #candidat PDL alegeri prezidentiale , #PDL