Liviu Negoita, candidatul PD-L la prezidentialele din 2014?

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 11:25
3303 citiri
Liviu Negoita, candidatul PD-L la prezidentialele din 2014?

In perspectiva alegerilor interne PD-L se straduieste sa gaseasca un candidat care are toate sansele sa castige urmatoarele alegeri prezidentiale. Pedelistii au inceput sa imparta si restul functiilor.

Cu Emil Boc candidat unic si lista inchisa la urmatoarele cinci functii de la varf, democrat-liberalii lasa in continuare in aer ideea gasirii unui prezidentiabil pentru 2014, informeaza Evenimentul Zilei.

Mai multe surse din partid spun ca una dintre solutii ar fi Liviu Negoita. Edilul sectorului 3 din Capitala ar putea ocupa unde dintre cele patru functii de prim-vicepresedinte aflate la mana lui Boc la Conventia Nationala din iulie, ca "un candidat bun la toate": de la Primaria Capitalei pana la Presedintie.

Pe langa promovarea unui candidat la prezidentiale, PD-L are de gand sa desemneze si o persoana care sa ocupe postul de premier in 2012, insa concurenta este acerba: de la actualii ocupanti, Theodor Stolojan si Adriean Videanu, pana la Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, printre favoriti fiind cotata si Elena Udrea.

Teoria mai veche a lui Emil Boc este insa, potrivit unor surse din partid, ca prezidentiabilul PD-L va fi cel care va castiga Primaria Capitalei in 2012, pe trambulina patentata de Traian Basescu.

Insa planurile lui sunt contestate de noul val din PD-L. "Fenomenul Basescu nu se mai repeta! In plus, Oprescu a demonstrat ca poti sa iesi primarul Capitalei si sa nu intri nici in turul doi la prezidentiale", ar fi sustinut in discutii interne Roberta Anastase, sustin sursele citate.

De aceasta parte, ideea sustinuta este intarirea partidului prin performanta la guvernare care sa poata oferi o platforma oricarui candidat al PD-L.

Insa concurenta se arata a fi mare pe cele 37 de functii puse la bataie la varful partidului. Cum prim-vicepresedintii si secretarul general depind exclusiv de Boc, lupta s-a mutat la nivelul celor 15 functii de vice.

Surse din partid sustin ca pe langa cei 19 ocupanti actuali (de la Ioan Oltean, Cezar Preda, Florin Popescu la Raluca Turcan sau Anca Boagiu), in liga vicepresedintilor intentioneaza sa se inscrie, printre altii, Sulfina Barbu, dar si Radu Berceanu.

La secretari generali zonali se aliniaza, deocamdata, Gheorghe Stefan-"Pinalti" - pentru Moldova, si Constantin Ostaficiuc - pentru Transilvania. Liderii de la centru vor fi insa la mana sefilor de filiale din teritoriu, care se aleg inaintea Conventiei Nationale din iulie. Aici schimbarile vor fi insa putine.

Printre organizatiile tintite: Hunedoara, unde Tiberiu Iacob-Ridzi va fi inlocuit cu Ioan Timis, sau Gorjul, unde in locul lui Ionel Mantog vine Marcel Hoara. Alte schimbari se estimeaza la Iasi, Bacau, Vaslui, Braila. La Dolj, Radu Berceanu il va avea drept contracandidat pe Gelu Visan, fara a fi insa in pericolul de a pierde filiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#plan alegeri interne PDL, #promovare prezidentiabil Liviu Negoita , #PDL