Ziare.com

Bloc construit ilegal intr-o zona istorica: Liviu Negoita, urmarit penal (Video)

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 15:26

   

Bloc construit ilegal intr-o zona istorica: Liviu Negoita, urmarit penal (Video)
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput vineri urmarirea penala fata de fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, in dosarul care vizeaza construirea ilegala a unui imobil intr-o zona istorica protejata din Capitala.

Alaturi de Liviu Negoita, in acelasi dosar mai sunt urmariti penal Stefan Dumitrascu, la data faptelor arhitect sef al Primariei Sectorului 3, si Marius Mihaita, fost secretar al institutiei. Toti cei trei suspecti au fost vineri audiati la sediul central al DNA.

Blocuri construite ilegal in zone istorice: Fostul primar Negoita, audiat la DNA

Blocuri construite ilegal in zone istorice: Secretarul Primariei Sectorului 3, la DNA

Denuntatorul in acest dosar este Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul si candidat la Primaria Capitalei. Si el s-a prezentat vineri la DNA, unde a dat declaratii despre imobilul construit ilegal.

Fostii oficiali din primarie sunt acuzati abuz in serviciu in forma continuata, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 - 2009, Liviu Negoita, Mariu Mihaita si Stefan Dumitrascu au eliberat patru autorizatii de construire, precum si certificatele de urbanism aferente avizelor respective, pentru ridicarea unui imobil situat pe Calea Dudesti, "cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice".

Cladirile invecinate au fost degradate

"Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor invecinate, prin degradarile suferite de acestea in cursul edificarii constructiei nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificarii unei constructii in zona de protectie a unui monument istoric, in lipsa avizelor legale", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii spun ca persoanele care au construit blocul au obtinut un folos necuvenit, in sensul ca au primit autorizatie de construire fara a avea alte avize necesare ridicarii unui imobil intr-o zona protejata.

Mai exact, constructorii aveau nevoie de derogare de la planurile de urbanism pentru depasirea regimului de inaltime al zonei, de acordul exprimat al proprietarilor cladirilor invecinate, precum si de avize pentru construirea intr-o zona in care se gaseste un monument istoric.

S-a cerut anularea autorizatiei

"In cazul uneia dintre autorizatii, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a efectuat un control, in urma caruia s-a stabilit drept masura, in sarcina primarului sectorului 3 si a arhitectului sef al sectorului 3, sa solicite instantei de contencios administrativ anularea autorizatiei anterior mentionate", mai precizeaza anchetatorii.

Totusi, oficialii din primarie nu au cerut in instanta anularea autorizatiei, fapt ce ar fi dus la incetarea construirii.

Ulterior, in anul 2009, Primaria Sectorului 3 a eliberat, fara sa respecte normele legale, alte doua autorizatii pentru supraetajarea imobilului respectiv.

"Mai mult, certificatele de urbanism, aferente acestor doua documente, nu cuprindeau datele prevazute de lege, lipsind toate mentiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum si cele privind situarea imobilului in zona de protectie a unui monument istoric", potrivit documentului DNA.

In anii 2010 si 2014, instantele au dispus prin doua hotarari judecatoresti anularea celor patru autorizatii de construire emise initial. "Mai mult, una dintre instante a dispus obligarea paratilor, intre care se numara si Institutia Primarului sectorului 3, la desfiintarea constructiei respective", conchid anchetatorii.

D.T.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9698 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

AFACERI NECURATE?

PEDELEU S-A FACUT MIC

 

Negoitza a facut praf shi pulbere banii primariei in orgii de banci

shi coshuri de gunoi de lux, precum shi un supercampion al reamenajarii bordurilor, daca mai era posibil asha ceva dupa Videanu. Apropo, cu Negoitza tot un circ de trei zile o sa fie, ca la Videanu ? PDL'ul a fost un singur lucru: clubul mega-escrocilor.

 

Afaceri necurate cu KEHAIYAN

Priamrul si primaria lui Liviu Negoita au eliberat autorizatii de construire si certificate de urbanism unui asa zis dezvoltator ,in coditii extrem de dubioase si nesigure pentru locatarii care nu stiau leguslatia si care au platit bani grei pentru niste locuinte imprporii care nu au locuri de parcare , locuri pentru gunoi si mai grav , ISU nu are acces:
Majoritatea locatarilor sunt tineri care au rate pe cate 30 -35 de ani pentru aceste apartamente , care au foarte multe probleme;
Dezvoltatorul este domnulKEHAIYAN pe Persoana fizica (pacalind atat cumpartorii cat si statul)cu care locatarii se lupta de ceva vreme insa fara rezultate;
Actiunea a fost continuata si de actualul Negoita , ce nu este cu nimic mai bun!

 

Negoita?

cum il cheama pe arhitectul proiectant?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor