Ziare.com

Romania, in vizorul Comisiei Europeane din cauza unui contract la primaria lui Negoita

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 17:18

   

Romania, in vizorul Comisiei Europeane din cauza unui contract la primaria lui Negoita
Comisia Europeana a cerut Romaniei sa respecte normele europene in materie de achizitii publice, in cadrul unui contract atribuit de Primaria Sectorului 3 din Bucuresti.

Contractul, in valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru, cu o durata de patru ani, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Primaria sectorului 3 nu a acordat candidatilor un termen suficient pentru pregatirea ofertelor. Mai mult, a modificat, in cursul procedurii, anumite elemente obligatorii in anuntul de participare, printre care si criteriile de selectie, fara a publica modificarile in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, acestea fiind comunicate numai la nivel national.

"De asemenea, Comisia estimeaza ca primaria nu a putut efectua o evaluare obiectiva a ofertelor. Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a carui oferta continea numeroase nereguli in ceea ce priveste preturile si termenele propuse. In opinia Comisiei, explicatiile suplimentare furnizate de ofertantul care a castigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor mentionate", se precizeaza in comunicat.

Din aceste motive, Comisia considera ca Romania a incalcat normele europene in materie de achizitii publice. Solicitarea adresata Romaniei de catre Comisie ia forma unui aviz motivat - a doua faza in cadrul procedurii UE in constatarea neindeplinirii obligatiilor.

In cazul in care Romania nu ia masurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile in materie de achizitii publice in termen de doua luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nimic nou sub soare!

In stilul caracteristic la regimului basescu & bok care nici usturoi n-au mincat nici......sa traiti bine!

 

Incredibil

Cu tot scandalul, cu toate demonstratiile, Negoita a inceput sa schimbe din nou bordurile! In plina iarna!!!! Pe Vlaicu Voda au inceput lucrarile marelui primar. Nu va mai saturati, fratilor?

 

O manipulare grosolana a socialistilor din PE

Evident

 

un contract

Ziare.com ... cine e T.B. ??
Comisia Europeana de ce ?? de numarat oua ??
Contract de achizitii de ce ?? de oua ??
Cine a castigat ?? Daca e firma USL ??
Nu dau 2 bani pe acest articol.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor