Ziare.com

Romania, in vizorul Comisiei Europeane din cauza unui contract la primaria lui Negoita

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 17:18

   

Romania, in vizorul Comisiei Europeane din cauza unui contract la primaria lui Negoita
Comisia Europeana a cerut Romaniei sa respecte normele europene in materie de achizitii publice, in cadrul unui contract atribuit de Primaria Sectorului 3 din Bucuresti.

Contractul, in valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru, cu o durata de patru ani, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Primaria sectorului 3 nu a acordat candidatilor un termen suficient pentru pregatirea ofertelor. Mai mult, a modificat, in cursul procedurii, anumite elemente obligatorii in anuntul de participare, printre care si criteriile de selectie, fara a publica modificarile in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, acestea fiind comunicate numai la nivel national.

"De asemenea, Comisia estimeaza ca primaria nu a putut efectua o evaluare obiectiva a ofertelor. Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a carui oferta continea numeroase nereguli in ceea ce priveste preturile si termenele propuse. In opinia Comisiei, explicatiile suplimentare furnizate de ofertantul care a castigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor mentionate", se precizeaza in comunicat.

Din aceste motive, Comisia considera ca Romania a incalcat normele europene in materie de achizitii publice. Solicitarea adresata Romaniei de catre Comisie ia forma unui aviz motivat - a doua faza in cadrul procedurii UE in constatarea neindeplinirii obligatiilor.

In cazul in care Romania nu ia masurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile in materie de achizitii publice in termen de doua luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O manipulare grosolana a socialistilor din PE

Evident

 

un contract

Ziare.com ... cine e T.B. ??
Comisia Europeana de ce ?? de numarat oua ??
Contract de achizitii de ce ?? de oua ??
Cine a castigat ?? Daca e firma USL ??
Nu dau 2 bani pe acest articol.

Incredibil

Cu tot scandalul, cu toate demonstratiile, Negoita a inceput sa schimbe din nou bordurile! In plina iarna!!!! Pe Vlaicu Voda au inceput lucrarile marelui primar. Nu va mai saturati, fratilor?

 

Nimic nou sub soare!

In stilul caracteristic la regimului basescu & bok care nici usturoi n-au mincat nici......sa traiti bine!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor