Ziare.com

Festival de Traditii si Arta Populara, in parcul Titan

de Irina Ursu
Sambata, 06 Iunie 2009, ora 08:01

   

Festival de Traditii si Arta Populara, in parcul Titan
Liviu Negoita, edilul sectorului trei, ii invita pe bucuresteni sa participe la Festivalul de Traditii si Arta Populara unde vor veni mesteri populari si se vor organiza concerte.

Festivalul se va desfasura in perioada 5 si 7 iunie, in zona bisericii maramuresene din parcul Titan, informeaza un comunicat al primariei sectorului 3 remis Ziare.com.

La targ vor participa iconari, sculptori in lemn, olari, tesatoare, manufacturieri de instrumente populare, impletituri si podoabe populare.

In cele trei zile ale festivalului vor fi organizate concerte de muzica populara, medievala, aromana sau din perioada interbelica. Pe scena vor urca Gelu Voicu si Lautarii din Teleorman, Uniunea Grecilor (dansuri traditionale), Ansamblul Anton Pann (muzica secolului XVIII), Curtea Comediantilor TRUVERII (muzica medievala), Silviu Biris si Taraful Bucuresti (muzica din perioada interbelica).

De asemenea, va fi amenajata o zona destinata producatorilor de alimente bio. Ziua Rusaliilor va fi marcata de dansul calusarilor sustinut de Ansamblul "Cununa Carpatilor".

Festivalul este organizat de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in colaborare cu primaria sectorului 3.

Citeste mai multe despre targ traditii arta populara parc Titan
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor