Ziare.com

Primarii unor sectoare in care nu locuiesc

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 09:15

   

Primarii unor sectoare in care nu locuiesc
Neculai Ontanu (PSD), Liviu Negoita (PD-L) si Marian Vanghelie (PSD), primarii sectoarelor 2, 3 si 5, nu locuiesc in sectoarele pe care le administreaza. Legislatia in vigoare pentru alegerile locale prevede ca un candidat la o primarie este obligat sa aiba domiciliul in localitatea ori in judetul in care candideaza, relateaza Cotidianul.

Cu toate acestea, legea are si o exceptie de la regula, intrucat candidatii pentru Capitala nu sunt obligati prin lege sa domicilieze in sectorul in care candideaza. Singura conditie impusa unui candidat la o primarie de sector este sa aiba "buletin de Bucuresti".

Dintre cei 18 candidati la primariile celor sase sectoare din Bucuresti, jumatate nu locuiesc in sectorul in care doresc sa devina primari.

Andrei Chiliman (PNL), primarul in exercitiu, locuieste in sectorul 1, la fel ca Razvan Murgeanu (PD-L) si Dan Tudorache (PSD), canidati la fotoliul lui Chiliman.

In sectorul 2, nici unul dintre principalii candidati nu locuieste in zona. Primarul in functie, Neculai Ontanu (PSD), chiar daca in acte are domiciliul in sector, locuieste de fapt in comuna Voluntari, din judetul Ilfov. Viceprimarul Dan Cezar Ionescu, candidat din partea PD-L, locuieste in sectorul 1.

Candidatul liberal Dragos Dinca locuieste in sectorul 5. El nu candideaza acolo, intrucat este mult mai cunoscut in sectorul 2 prin afacerile pe care le are.

Primarul in functie al sectorului 3, Liviu Negoita (PD-L), se afla si el in situatia lui Ontanu. In acte, domiciliul il are chiar in apropierea primariei pe care o conduce, dar, de fapt, el locuieste intr-o vila din comuna Balotesti, judetul Ilfov.

Nici contracandidatul sau din PSD, Doru Giugula, nu sta in sector, el avand domiciliul in sectorul 2. Doar Teodora Bertzi, candidatul PNL, locuieste cu toate actele in regula, in sector.

Dintre principalii candidati de la Primaria Sectorului 4, doar reprezentantul PD-L, actualul viceprimar Radu Silaghi, nu locuieste in zona, ci in cartierul Baneasa din sectorul 1. Ceilalti doi candidati, Andrei Petrescu (PNL) si Dumitru Mihalache (PSD), locuiesc pe raza sectorului.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie (PSD) locuieste pe Bulevardul Dacia din sectorul 2, iar liberalul Cristian Banu vine din sectorul 1.

Intr-o situatie inedita se afla pedelistul Sebastian Bodu. El a declarat ca este un locuitor al cartierului Ferentari, numai ca mutatia in Ferentari este de data foarte recenta, Bodu avand resedinta de baza in Constanta.

Doar liberalul Antonel Tanase nu are "buletin de sector 6", el locuind in sectorul 3. Totusi, aidoma altor candidati, relatia lui cu primaria sectorului dateaza din 2004, cand partidul a considerat ca aici are mai multe sanse pentru a prinde un post de viceprimar.

Ceilalti doi candidati cu pretentii, Dan Darabont (PSD) si Cristian Poteras (PD-L), sunt cetateni cu vechime ai cartierului Drumul Taberei, principalul din sector.

Citeste mai multe despre locuinta primari sectoare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sectorul 2.

Sectorul 2 arata mai bine in perioada Ontzanu, decat arata in perioada predecesorilor sai! Domiciliul primarului e irelevant, cred, atat timp cat isi face bine treaba!
Si, atata vreme cat in buletin are adresa de S2, cred ca si legea e respectata!

 

Nu e problema . . . .

. . . . cu transportul. Are doar masina la scara blocului
(vilei) unde locuieste. . . . pe banii. . . ati ghicit. . ai electoratului !

pe unde treci prin sectorul 2 ?

...sau visezi? Zona Andronache e ceva ca Bosnia in razboi; in Colentina daca vii dupa 6 seara de la servici iti pui masina in pom sau in balcon, ca afara nu ai unde sa o lasi; pe Baicului daca prinzi bariera sambata-duminica poti beneficia si de o nunta/cumetrie/botez/inmormantare tiganesti in plina strada in urlete de megafoane si cu acordul binevoitor al primariei de sector; de Pantelimon nu mai vorbesc. Asa ca unde e sectorul ala asa grozav? Doua-trei strazi din Vatra Luminoasa-ca nu le-a asfaltat pe toate; si in rest?

Lasa-l in plata Domnului, ca trebuie sa manance si gura lui o paine (de la Ontanu@Co)! Adevarul e ca sectorul 2 arata chiar rau, nu bine. Uite in zona Colentina, de la Obor pana in Doamna Ghica mergi prin spatele blocurilor si o sa gasesti: 2 locuri de joaca absolut mizerabile, orice spatiu viran e o mini-groapa de gunoi, spatiile asa zis verzi sunt niste chestii pe care creste iarba nativ. E drept ca de doua saptamani au venit unii sa taie iarba cu drujba..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor