Ziare.com

Tabara: Prioritatea mea va fi asigurarea finantarii subventiilor dupa 2010

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 19:48

   

Tabara: Prioritatea mea va fi asigurarea finantarii subventiilor dupa 2010
Valeriu Tabara, propus ministru al Agriculturii in cabinetul lui Liviu Negoita, a declarat luni ca prioritatea sa, daca va fi numit ministru, va fi asigurarea surselor de finantare pentru inlocuirea subventiilor ce nu mai pot fi acordate din 2010, potrivit tratatului de aderare la UE.

Valeriu Tabara sustine ca isi propune sa realizeze o analiza rapida a surselor care vor putea fi utilizate din 2010 pentru acordarea de subventii pentru agricultura.

"Agricultura romaneasca este intr-o situatie dificila, asa cum am spus-o intotdeauna, si trebuie sa analizam cat mai repede aceasta stare si sa gasim solutii. In principal, trebuie sa ne gandim ce vom face din 2010 cu subventiile, trebuie sa ne orientam catre proiecte pentru atragerea de fonduri europene, precum si pentru gasirea de fonduri bugetare pentru inlocuirea alocatiilor de la Uniunea Europeana (UE)", a explicat Tabara.

De asemenea, Tabara a mai spus ca, daca va fi numit ministru, va acorda atentie realizarii de programe de dezvoltare a infrastructurii rurale. In plus, acesta are in plan dezvoltarea, concomintent, atat a sectorului vegetal cat si a celui zootehnic.

"Ma gandesc si la reglementarea pietei interne pentru ca avem atat de multe produse pe care nu stim sa le valorificam asa cum ar merita. De asemenea, iau in calcul dezvoltarea sectoarelor vegetal si zootehnic, in aceeasi masura", a mai spus Tabara.

Valeriu Tabara a mai declarat la Realitatea Tv ca, dupa parerea sa, Guvernul format de Liviu Negoita are 80% sanse sa treaca de Parlament. El a adaugat ca se va prezenta in Parlament, chiar daca PSD si PNL vor sa nu se intruneasca pentru a forma comisiile si ca va respecta procedurile, asa cum a facut-o intotdeauna.

Sursa: rNews

Articol citit de 556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor