Chermeză în parcarea DGA, organizată de șeful instituției. Cum au fost umiliți angajații în timpul vizitei ”preaînstelaților”

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 20:21
10892 citiri
Chermeză în parcarea DGA, organizată de șeful instituției. Cum au fost umiliți angajații în timpul vizitei ”preaînstelaților”
La petrecere a fost invitat și ministrul de Interne, Lucian Bode FOTO / Facebook Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a făcut publică miercuri, 31 mai, o ”situație halucinantă” din MAI.

Potrivit sindicaliștilor, cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție, directorul Liviu Vasilescu, fost șef al Poliției Române, a organizat o ”chermeză” în parcarea instituției.

”După ce a mutat toate autospecialele peste drum, la o unitate militară, a întins zeci de metri de mese în parcare, cam cum fac unii cetățeni nunțile pe stradă și a dat drumul la paranghelie cu următoarele ingrediente, relatate de colegii de la fața locului:

- Preparate din carne de vânat;

- Sarmale și mici;

- Prosecco fără număr;

- Lăutari;

- Marcel Pavel în carne și oase (nu avem confirmarea dacă a cântat „Frumoasa mea”);

- Invitați din toate structurile, inclusiv ministrul Lucian Bode;

- Pază extinsă asigurată de jandarmi;

- Echipaje de la rutieră pentru „însoțire” (oficial instituția nu mai recunoaște că ar asigura „coloane oficiale”)”, se arată în mesajul postat de Europol pe Facebook.

Sindicaliștii mai spun că ”această ceremonie nu a fost pentru toată lumea”: angajaților DGA li s-a „ordonat” să nu iasă din birouri pe parcursul vizitei „preaînstelaților”, aceștia având și interdicție de a folosi toaletele de la etajul 1 și 2. Ei au fost chemați ulterior, ”la ceea ce a mai rămas din mâncare”, dar au refuzat invitația. Mai mult, spun sindicaliștii, șeful DGA le-a cerut unor subaltrni să ”doneze” 200 lei pentru ”buna desfășurare a ceremoniei”.

”Această umilință pentru propriii subalterni a fost probabil în semn de mulțumire pentru rezultatele pe care aceștia le generează și cu care conducerea DGA se laudă”.

Ceea ce este însă de-a dreptul halucinant, dincolo de organizarea de tip „Las Fierbinți” este mecanismul de „chetă” declanșat de conducerea DGA. Fiecare director, șef, șefuleț, șef mai mic sau chiar polițiști cu funcție de execuție au fost nevoiți să „doneze” 200 lei pentru „buna desfășurare a ceremoniei”. Este peste capacitatea noastră de înțelegere abordarea directorului general al DGA de gira astfel de practici neortodoxe tocmai la nivelul unei structuri anticorupție, interzise de altfel de art. 43 lit. e) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului „Polițistului ii este interzis, în orice împrejurare: e) să colecteze sume de bani de la persoane fizice sau juridice;”. Atât de jos a ajuns DGA-ul?!

Și pe final o întrebare de tip „Radio EREVAN”: Cât costă o chermeză plătită din banii angajaților?”, a mai transmis Sindicatul Europol.

USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR a anunțat când va avea loc primul tur al alegerilor interne pentru președinția partidului: luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie. Dacă este necesar, va fi organizat și un al doilea tur....
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#liviu vasilescu, #DGA, #chermeza, #petrecere, #parcare institutie, #sindicatul europol , #politie
  1. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  2. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  3. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  4. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  5. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  6. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  7. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  8. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  9. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO
  10. UPDATE Accident la o fabrică de lactate: Patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare. Toți au murit. Printre ei, directorul firmei VIDEO