Chermeză în parcarea DGA, organizată de șeful instituției. Cum au fost umiliți angajații în timpul vizitei ”preaînstelaților”

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 20:21
10736 citiri
Chermeză în parcarea DGA, organizată de șeful instituției. Cum au fost umiliți angajații în timpul vizitei ”preaînstelaților”
La petrecere a fost invitat și ministrul de Interne, Lucian Bode FOTO / Facebook Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a făcut publică miercuri, 31 mai, o ”situație halucinantă” din MAI.

Potrivit sindicaliștilor, cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție, directorul Liviu Vasilescu, fost șef al Poliției Române, a organizat o ”chermeză” în parcarea instituției.

”După ce a mutat toate autospecialele peste drum, la o unitate militară, a întins zeci de metri de mese în parcare, cam cum fac unii cetățeni nunțile pe stradă și a dat drumul la paranghelie cu următoarele ingrediente, relatate de colegii de la fața locului:

- Preparate din carne de vânat;

- Sarmale și mici;

- Prosecco fără număr;

- Lăutari;

- Marcel Pavel în carne și oase (nu avem confirmarea dacă a cântat „Frumoasa mea”);

- Invitați din toate structurile, inclusiv ministrul Lucian Bode;

- Pază extinsă asigurată de jandarmi;

- Echipaje de la rutieră pentru „însoțire” (oficial instituția nu mai recunoaște că ar asigura „coloane oficiale”)”, se arată în mesajul postat de Europol pe Facebook.

Sindicaliștii mai spun că ”această ceremonie nu a fost pentru toată lumea”: angajaților DGA li s-a „ordonat” să nu iasă din birouri pe parcursul vizitei „preaînstelaților”, aceștia având și interdicție de a folosi toaletele de la etajul 1 și 2. Ei au fost chemați ulterior, ”la ceea ce a mai rămas din mâncare”, dar au refuzat invitația. Mai mult, spun sindicaliștii, șeful DGA le-a cerut unor subaltrni să ”doneze” 200 lei pentru ”buna desfășurare a ceremoniei”.

”Această umilință pentru propriii subalterni a fost probabil în semn de mulțumire pentru rezultatele pe care aceștia le generează și cu care conducerea DGA se laudă”.

Ceea ce este însă de-a dreptul halucinant, dincolo de organizarea de tip „Las Fierbinți” este mecanismul de „chetă” declanșat de conducerea DGA. Fiecare director, șef, șefuleț, șef mai mic sau chiar polițiști cu funcție de execuție au fost nevoiți să „doneze” 200 lei pentru „buna desfășurare a ceremoniei”. Este peste capacitatea noastră de înțelegere abordarea directorului general al DGA de gira astfel de practici neortodoxe tocmai la nivelul unei structuri anticorupție, interzise de altfel de art. 43 lit. e) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului „Polițistului ii este interzis, în orice împrejurare: e) să colecteze sume de bani de la persoane fizice sau juridice;”. Atât de jos a ajuns DGA-ul?!

Și pe final o întrebare de tip „Radio EREVAN”: Cât costă o chermeză plătită din banii angajaților?”, a mai transmis Sindicatul Europol.

Maria Șarapova, dezvăluiri despre noaptea petrecută, în tinerețe, cu Novak Djokovic: "O poveste nebună"
Maria Șarapova, dezvăluiri despre noaptea petrecută, în tinerețe, cu Novak Djokovic: "O poveste nebună"
Maria Șarapova a fost invitată la un podcast și a povestit o întâmplare de acum 15 ani, în care ea și Novak Djokovic au petrecut o noapte împreună. "Oh, Doamne... Am o poveste nebună...
Prezentatoarea știrilor Pro TV care se mărită în Bali. Ce a determinat-o să ia această decizie
Prezentatoarea știrilor Pro TV care se mărită în Bali. Ce a determinat-o să ia această decizie
Una dintre cele mai simpatice și apreciate prezentatoare de la Pro TV este Ramona Păun, de la știrile din sport. Figură discretă cu viața personală, Ramona are 36 de ani și de ani 17 ani...
#liviu vasilescu, #DGA, #chermeza, #petrecere, #parcare institutie, #sindicatul europol , #politie