Ministrul Bugetului: Rectificarea bugetara a fost una prudenta si realista

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 09:19
882 citiri
Ministrul Bugetului: Rectificarea bugetara a fost una prudenta si realista

Rectificarea bugetara a fost una prudenta si realista si a luat in calcul ce s-a intamplat in prima jumatate a anului, a declarat marti seara, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

"Veniturile bugetare nu s-au situat in primul semestru la nivelul celor programate. Din acest motiv, rectificarea bugetara pune cartile pe masa si spune da, dam in jos veniturile, la nivelul celor realizate efectiv in prima jumatate a anului, tocmai pentru a nu sta cu niste venituri nerealizate, dar trecute acolo, in buget, ceea ce ar fi crescut riscul unui deficit mai mare. Din acest motiv, rectificarea este un mijloc de prudenta bugetara.

Prima rectificare bugetara din 2013, avizata de Guvern

Tai de pe partea de venituri nerealizate si tai, de asemenea, de pe partea de cheltuieli, acolo unde ele nu s-au facut. A tine in buget niste bani, pe anumite capitole unde nu s-a cheltuit suficient in prima jumatate a anului e ca si cum ai tine rezerve prea mari de bani necheltuiti in economie, care nu au cum sa se intoarca. Rectificarea bugetara a fost una prudenta si realista, a luat in calcul exact ce s-a intamplat pana in prezent', a explicat Voinea.

Acesta a precizat ca rectificarea a fost aprobata de partenerii internationali.

"Toate liniile de cheltuieli si venituri, inclusiv deficitul, au fost agreate de FMI si Uniunea Europeana si ne incadram in tintele stabilite anterior", a precizat ministrul delegat pentru buget.

Intrebat de ce era nevoie de acordul institutiilor internationale, in conditiile in care noul acord nu a fost inca incheiat, Liviu Voinea a mentionat ca Romania ar fi ramas oricum intr-un mecanism de monitorizare.

Guvernul a aprobat marti, in ultima sedinta inainte de vacanta, rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale pe anul in curs.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Liviu Voinea rectificare bugetara, #Voinea rectificare bugetara prudenta, #guvern rectificare bugetara , #ministru delegat pentru buget