Schimbarea frecventă a joburilor aduce adesea un salariu mai mare. Cât trebuie să ”tragi” de un loc de muncă

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 03:25
5996 citiri
Schimbarea frecventă a joburilor aduce adesea un salariu mai mare. Cât trebuie să ”tragi” de un loc de muncă
Persoană care a trecut de interviu pentru un nou loc de muncă FOTO Pixabay

După peste 40 de ani petrecuți în lumea afacerilor, inclusiv în calitate de vicepreședinte al resurselor umane la Microsoft, Chris Williams a relatat într-un articol publicat de Business Insider care sunt schimbările majore în durata în care oamenii rămân la un loc de muncă.

"Când mi-am început cariera în anii 1980, părinții mei și orice consilier de carieră spuneau că trebuie să rămâi într-un job cel puțin cinci ani - trei ani fiind minimul acceptabil. Mai puțin de atât, și erai considerat un căutător constant de locuri de muncă.

Prima caracteristică pe care managerii de recrutare erau învățați să o caute într-un CV era cât timp au stat candidații în fiecare loc de muncă și să fie atenți la orice pauze. Doreau să vadă cel puțin trei până la cinci ani la fiecare job și cu siguranță nu o serie de perioade scurte consecutive.

Schimbarea frecventă de locuri de muncă era percepută ca un semn de neliniște, imaturitate și incapacitate de a rezista în perioadele dificile. Mai rău, erai considerat neloial față de companie", a precizat Chris Williams.

Perioadele mai lungi de angajare au devenit un semnal de alarmă

"Astăzi, balanța se înclină și în cealaltă direcție: recrutorii mai tineri privesc un angajat cu 10 ani la aceeași companie și întreabă care este problema. Perioadele mai lungi de angajare au devenit un semnal de alarmă, iar ceea ce era considerat în trecut ca o durată minimă acum te expune riscului de a fi privit ca o relicvă.

Deci, cât timp este prea mult, și cât timp este prea scurt? Ca majoritatea întrebărilor dificile, răspunsul este că depinde."

Realizările sunt mai importante decât durata

"Ceea ce caută un manager de recrutare competent este dacă ai avut un impact asupra afacerii și dacă ești cineva care poate obține rezultate.

Te-ai implicat sau ai condus un proiect major care a avut un impact în afacere?

Ai adus o schimbare în veniturile, rentabilitatea sau satisfacția clienților?

Ei doresc să vadă astfel de realizări pe durata angajării tale, oricât de lungă ar fi aceasta.

Dacă poți veni la un loc de muncă, să faci o diferență și să te miști mai departe în doar un an, este minunat. Dacă rămâi într-un job timp de peste un deceniu, dar arăți acest tip de impact de fiecare dată pe parcursul angajării tale, este extraordinar.

Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni care oferă sfaturi pentru curriculum vitae insistă asupra necesității de a avea indicatori clari, cifre și impact. Ei vor să arăți că timpul tău, oricât de lung, în fiecare rol a fost folosit eficient."

"Managerii de recrutare nu doresc să te vadă sărind dintr-un loc de muncă în altul, având un impact redus asupra afacerii. Astfel, vei părea neliniștit și incapabil să lucrezi intens asupra problemelor.

De asemenea, nu vor să vadă pe cineva care a făcut o singură lucrare excelentă și apoi s-a odihnit în strălucirea acelei realizări timp de ani de zile. Veți părea o persoană lipsită de motivație de a contribui la avansarea afacerii."

Când ar trebui să iei în considerare schimbarea frecventă de joburi?

Este cunoscut faptul că cel mai rapid mod de a obține un salariu mai mare astăzi este să-ți schimbi jobul - a fi angajat în altă parte este mult mai ușor decât a fi promovat intern.

"Asta pentru că companiile dau prioritate angajărilor noi față de angajații existenți. Se confruntă cu nevoia de mai mult talent într-o piață a muncii restrictivă, iar la majoritatea companiilor, bugetul pentru angajări este mai mare decât bugetul pentru promovări și creșteri salariale."

"De asemenea, managerii de recrutare de astăzi înțeleg mult mai bine situațiile unice. Ei înțeleg că o perioadă scurtă într-un job care nu s-a potrivit deloc nu este un motiv de îngrijorare, și nu sunt speriați de o pauză în angajare pentru îngrijirea copilului sau a familiei, sau pentru educație.

Totodată, ei înțeleg dacă te afli într-un rol dificil, într-o situație imposibilă, la o companie aflată în declin sau sub conducerea unui manager care îți complică viața.

Ca rezultat, perioadele de angajare care erau etichetate în trecut drept schimbări frecvente de locuri de muncă sunt acum considerate normale. Trei joburi în cinci ani, care erau cândva semnalele cele mai alarmante, sunt înțelese cu doar o mică explicație.

Deci, dacă te afli într-o situație dificilă sau nu poți obține o compensație competitivă, piața de astăzi spune că a face o schimbare este în avantajul tău."

"Când ar trebui să iei în considerare să rămâi la locul tău de muncă pe termen lung? Pe de altă parte, dacă ești compensat corect și munca este încă interesantă, schimbarea poate să nu fie alegerea potrivită.

Schimbarea locului de muncă vine cu unele costuri serioase

"Chiar dacă este mult mai ușor decât în trecut, schimbarea locului de muncă vine încă cu unele costuri serioase.

Pierzi toate conexiunile interne pe care ai depus efort să le construiești. Acea rețea te ajută să-ți faci munca mai ușoară și adesea mai plăcută. Într-un rol nou, trebuie să reconstruiești totul de la zero.

Pierzi și toată notorietatea pe care ai construit-o. Dacă ești un angajat valoros, reputația ta te precede în fiecare oportunitate nouă. Intră în fiecare situație nouă cu așteptări pozitive și bunăvoință acumulată. Începând un nou job, nu ai nimic din toate acestea."

"Și există și provocările mai simple, mai plictisitoare ale unui nou loc de muncă: ajustarea la diferențe în fiecare proces, găsirea tuturor canalelor de comunicare potrivite și cunoașterea resurselor de referință pentru rezolvarea problemelor cotidiene. Uneori, un mediu nou este revigorant; adesea, este doar o bătaie de cap.

Combinația dintre o rețea puternică și o reputație solidă face fiecare nouă sarcină pe care o începi în rolul tău actual mai ușoară. Dacă te asiguri că lucrezi constant la găsirea unor noi modalități de a avea un impact asupra afacerii, o durată îndelungată poate fi foarte recompensatoare."

"Așadar, concentrează-ți atenția nu asupra cât timp ai stat în jobul tău, ci asupra a ceea ce ai realizat în timpul petrecut acolo. Încearcă să faci o diferență în fiecare rol."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Schimbare importantă în Formula 1. Ce se va întâmpla în 2025
Calendarul competiţional pentru 2025 în Formula 1 a fost dezvăluit vineri, sezonul urmând să includă 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în...
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
#loc de munca, #schimbare, #vechime in munca, #avantaje, #salariu mai mare, #dezavantaje , #angajare