Când se pot întoarce acasă locuitorii regiunii Kiev. Rușii au lăsat în urmă muniție neexplodată, câmpuri de mine și capcane

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 13:43
1227 citiri
Când se pot întoarce acasă locuitorii regiunii Kiev. Rușii au lăsat în urmă muniție neexplodată, câmpuri de mine și capcane
Kiev după bombardamentele Rusiei FOTO Twitter

Șeful regiunii Kiev a anunțat când va fi sigur pentru localnici să se întoarcă în teritoriile eliberate.

Oamenilor nu li se recomandă încă să se întoarcă în așezările din regiunea Kiev, care au fost eliberate de ocupanții ruși.

Data aproximativă pentru revenire ar putea fi la sfârșitul lunii mai.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Aleksandr Pavliuk, șeful Administrației Militare Regionale de la Kiev, a vorbit despre acest lucru la un teleton.

El le recomandă ucrainenilor să nu se grăbească să se întoarcă în teritoriile ocupate. În prezent, în regiune se lucrează la deminare și restabilirea comunicațiilor.

Ocupanții au lăsat în urmă muniții neexplodate, câmpuri de mine și capcane.

Cele mai periculoase locuri din regiune sunt Irpin, Bucha și în general raionul Bucha, Gostomel, Borodyanka și sud-vestul raionului Ivankiv.

Deminarea se efectuează de-a lungul drumurilor, în așezări și case în care locuiesc oamenii.

„Cred că la sfârșitul lunii aprilie, poate înainte de Paște ne vom concentra pe revenirea în anumite sate. Dar sfârșitul lunii mai este o dată mai sigură pentru ca oamenii să se întoarcă acasă. Regiunea poate reveni la viață la sfârșitul lunii mai”, a spus Pavliuk.

De asemenea, se reface alimentarea cu energie electrică și gaz în regiune. 85 de așezări au rămas fără gaz.

Potrivit șefului OVA, până pe 31 mai, întreaga regiune Kiev va avea energie electrică, scrie hromadske.ua.

În timpul ocupației, 14 poduri din regiunea Kiev au fost distruse. Construcția trecerilor temporare este în derulare. Pavlyuk subliniază că capacitatea unor astfel de treceri va fi mai mică.

Ministerul Apărării a anunțat pe 2 aprilie că întreaga regiune Kiev a fost eliberată de ocupanți.

Pe 28 martie, armata ucraineană a preluat complet controlul asupra Irpinului, iar pe 31 martie, Bucha.

În teritoriile eliberate se găsesc dovezi ale uciderilor în masă ale civililor: jurnaliştii şi oficialii guvernamentali au început să publice videoclipuri şi fotografii cu morţii întinşi pe străzi.

Situația este extrem de grea în Bucha, unde sute de oameni au fost îngropați în gropi comune, precum și în Borodyanka, care a fost grav avariată de lupte.

Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (23 de ani), care se apropie de un an de inactivitate în circuitul WTA, a făcut anunțul mult așteptat privind revenirea sa....
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
Publicaţia ucraineană kyivpost.com relatează, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc...
#Localnici, #kiev, #revenire, #mine, #curent electric, #gaze, #forte ruse Ucraina , #Razboi Ucraina