Alexandru Rafila exclude un nou lockdown din cauza Covid: ”Vor mai urma valuri de infecție, de obicei banală, care nu va mai pune în pericol spitalele”

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 22:18
2534 citiri
Alexandru Rafila exclude un nou lockdown din cauza Covid: ”Vor mai urma valuri de infecție, de obicei banală, care nu va mai pune în pericol spitalele”
Media zilnică a cazurilor Covid va fi de 10.000 la începutul lunii august, potrivit ministrului Sănătății FOTO Facebook / Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exclus miercuri, 27 iulie, varianta unui nou lockdown în valul șase al pandemiei de Covid.

Întrebat dacă este convins că nu va exista un nou lockdown, Rafila a răspuns: ”Absolut!”

”În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel - și e o convingere a mea - că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială”, a adăugat ministrul Sănătății, la Antena 3.

Alexandru Rafila a susținut că următoarele valuri de Covid-19 nu vor mai pune o atât de mare presiune pe spitale.

”Aceste valuri Covid-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai spus ministrul.

#lockdown romania, #valul sase covid, #Alexandru Rafila coronavirus, #ministrul sanatatii , #Stiri Alexandru Rafila