Lockdown-ul din Shanghai amenință lanțurile globale de aprovizionare. Traficul naval a fost aruncat în haos iar firmele europene se confruntă cu un ”coșmar logistic”

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 14:32
3470 citiri
Lockdown-ul din Shanghai amenință lanțurile globale de aprovizionare. Traficul naval a fost aruncat în haos iar firmele europene se confruntă cu un ”coșmar logistic”
Nave care așteaptă să fie descărcate în Shcanghai FOTO: Twitter

Măsurile draconice impuse de autoritățile din Shanghai pentru stoparea răspândirii COVID-19, au aruncat traficul naval în haos.

Imagini cu traficul naval din jurul portului Shanghai arată situația extrem de gravă în care se află metropola chineză aflată din nou într-un lockdown extrem de dur, menit să oprească răspândirea coronavirusului, relatează Digi 24.

Shanghai, un important centru industrial chinez, este unul dintre cele mai active porturi ale lumii. În ultima perioadă, metropola se află într-un lockdown extrem de dur, iar milioane de oameni sunt obligați să rămână în case și depind de autorități pentru a le fi asigurată hrana și bunurile esențiale.

Imaginile publicate de MarineTraffic, care se ocupă de monitorizarea traficului naval în ape internaționale, arată cozile uriașe de nave din jurul portul Shanghai, mii de astfel de vase încercând să circule.

În imagini, vasele sunt evidențiate cu culoarea verde în timp ce cu culoarea roșie sunt evidențiate petroliere. Într-o altă imagine, din zona de la nord de Shanghai, traficul naval arată mult mai ordonat și liniștit, cu vasele circulând pe traiectorii bine definite, scrie Skynews.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul lockdown-ului din Shanghai asupra lanțurilor globale de aprovizionare, mai ales în ce privește întârzieri și costurile tot mai crescute.

Portul Shanghai continuă să funcționeze în cadrul unui sistem de tip „buclă închisă”, fiind practic separat de restul orașului. Totuși, au existat dificultăți majore în transportul rutier, iar acestea au dus la întârzieri.

Un oficial chinez a precizat că autoritățile portului Shanghai fac toate eforturile pentru a asigura continuarea stabilă și fără probleme a operațiunilor și ameliorarea impactului adus de revenirea Covid în China.

Lockdown înShanghai: firmele europene se confruntă cu „coșmar logistic”

Un grup de afaceri european spune că companiile occidentale din Shanghai se confruntă cu un „coșmar logistic”, în timp ce încep să se redeschidă după o perioadă de izolare, scrie BBC.

Camera de Comerț a Uniunii Europene spune că se așteaptă ca problemele să dureze încă câteva săptămâni.

Vineri, oficialii chinezi au declarat că vor ajuta peste 600 de firme să-și reia operațiunile în principalul centru financiar.

Anunțul vine după ce organismele de afaceri din Marea Britanie și SUA au declarat, de asemenea, că membrii lor au fost afectați de măsurile Covid în China.

Deși unele firme și-au reluat operațiunile în Shanghai, „multe companii încă se confruntă cu provocările deficitului de forță de muncă și dificultăți logistice”, a declarat Bettina Schoen-Behanzin, vicepreședinte al Camerei de Comerț a Uniunii Europene din China și șeful capitolului său din Shanghai.

„Estimăm că mai puțin de 30% din forța lor de muncă este eligibilă pentru a merge la muncă din cauza blocajelor în curs, așa că există un decalaj uriaș între politică și realitatea implementării”, a adăugat ea într-o declarație joi.

„Consensul este că acest coșmar logistic va continua până la mijlocul lunii mai”, a spus Schoen-Behanzin.

Alte grupuri de afaceri care reprezintă companii din Marea Britanie și SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul blocajelor în Shanghai și alte orașe din China.

Tot joi, Camera de Comerț Americană din Shanghai a declarat că oficialii încă coordonează circulația lucrătorilor și a mărfurilor în provinciile chineze.

„Cât de rapid are loc această coordonare va ajuta la determinarea cât de repede sunt deconectate blocajele de transport și logistică”, a declarat Eric Zheng, președintele asociației, pentru BBC. „Dar există restanțe care pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru a se rezolva”.

Între timp, firmele britanice din China se așteaptă ca profiturile lor să scadă în acest an din cauza restricțiilor locale legate de Covid, a arătat miercuri un sondaj al Camerei de Comerț britanică din China.

Mai mult de două treimi din cele peste 200 de companii chestionate au spus că se așteptau la venituri mai mici în acest an. Aproape jumătate dintre ei au spus că restricțiile le-au afectat capacitatea de a atrage și reține talente străine.

Până acum, au murit șapte persoane infectate în Shanghai, primele noi decese de când a început noua epidemie în metropola chineză. Miercuri, au fost confirmate 19.831 de infectări asimptomatice cu coronavirus, față de 21.592 sâmbătă.

Infectările simptomatice au fost în număr de 2.417, în scădere de la 3.238 duminică.

Totuși, nu doar Shanghai se confruntă cu o revenire în forță a coronavirusului. Măsuri de carantină similare au fost luate și la Xi’an sau la Suzhou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lockdown shanghai, #trafic naval haos, #aprovizionare globala , #China