Ce angajari se mai fac in ultimele luni din 2011

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 21:45
1638 citiri
Ce angajari se mai fac in ultimele luni din 2011

Companiile vor face mai putine angajari in ultimele trei luni ale anului, pe masura ce angajatorii romani se pregatesc sa faca fata unui nou val de incertitudine.

Intentiile privind angajarea pe parcursul celui de-al patrulea trimestru al lui 2011 au suferit o scadere de 9% in comparatie cu trimestrul anterior, arata cel mai recent studiu Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, potrivit unui comunicat al companiei, remis marti Ziare.com.

Previziunea neta de angajare se mentine la o valoare de +11%. Cu toate ca se observa o scadere constanta a previziunii de la un trimestru la altul, studiul realizat pe un esantion de 763 de angajatori romani indica faptul ca una din cinci companii din Romania va continua sa angajeze personal pana la finele anului.

"In perioada in care s-a realizat studiul pentru acest trimestru, pietele bursiere se aflau sub o presiune majora, iar previziunile in ceea ce priveste o noua revenire a recesiunii in Statele Unite ale Americii cel mai probabil au afectat increderea angajatorilor de pretutindeni.

Cu toate acestea, perspectiva privind angajarile la nivel global se mentine puternica, in special in comparatie cu perioada similara a anului trecut, cand previziunea neta de angajare se afla la valoarea de 0% - in prezent prognoza este cu 11 puncte procentuale mai puternica", a declarat Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Petrof adauga ca adevarata amenintare pentru piata muncii o constituie "nu scaderea cererilor, ci deficitul de competente la nivelul candidatilor".

Studiul realizat recent de ManpowerGroup privind Deficitul de Talente a aratat ca in Romania muncitorii calificati - pe care se bazeaza activitatea din numeroase industrii - reprezinta principalul deficit de personal la nivel national.

In plus, angajatorii romani intampina cele mai mari dificultati in acoperirea pozitiilor disponibile (53%) din toata regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Cine si unde angajeaza

La nivel local, angajatorii din toate cele opt regiuni analizate se asteapta la cresterea ritmului angajarilor pe parcursul trimestrului 4 din 2011. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate in regiunea de sud-vest, unde perspectiva neta de angajare se ridica la +14%. Un climat la fel de favorabil angajarilor este observabil in alte patru dintre regiunile analizate, unde previziunea se situeaza la +13%, respective in Bucuresti & Ilfov, nord-vest, sud si vest. Angajatorii din regiunea de centru raporteaza o previziune de +12%.

Comparatiile la nivel de sectoare de activitate arata ca angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate previzioneaza cresteri ale personalului pentru trimestrul patru.

Tendintele de pe piata muncii pentru trimestrul 4 din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) indica aceleasi tendinte fluctuante privind piata muncii manifestate de angajatori pe tot parcursul lui 2011, in 18 dintre cele 23 de tari participante la studiu fiind anticipate previziuni nete de angajare cu valori pozitive.

Perspectivele se afla in scadere fata de trimestrul trei in 13 dintre tarile participante la studiu, dar se imbunatatesc in 11 tari comparativ cu perioada similara a anului trecut.

La nivel local, cele mai puternice planuri de angajare se manifesta in Turcia, Norvegia si Bulgaria, iar cele mai slabe in Grecia si Italia.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#companii angajari, #companii angajari scadere, #locuri munca Romania , #angajari