Cum sa-ti gasesti de munca mai usor - 9 pasi spre noul tau job

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 08:52
14382 citiri
Cum sa-ti gasesti de munca mai usor - 9 pasi spre noul tau job

In conditiile in care piata locurilor de munca isi revine incet, iar companiile sunt reticente cand vine vorba de angajari si tot mai pretentioase in legatura cu noii angajati, este din ce in ce mai greu sa iti gasesti un job nou.

Insa daca urmezi cativa pasi simpli, atunci cautarea va deveni mult mai accesibila, scrie Huffington Post.

Trebuie sa stii ce vrei: In primul rand, trebuie sa ai un raspuns foarte bun la intrebarea "ce vrei sa faci?", avand in vedere ca cei care ti-o adreseaza sunt dispusi sa te ajute. Astfel, daca ai in minte niste obiective clare, atunci iti va fi mai usor sa explici celorlalti ce anume cauti.

De exemplu: "Vreau sa ma angajez la revista X, ca redactor. Am lucrat Y ani la compania Z, unde am scris 50 de articole pe luna. Respect deadline-urile si ma adaptez cu usurinta la o gama larga de subiecte", ar putea fi un posibil raspuns la intrebarea mentionata anterior.

Cauta-ti un partener: Pe de alta parte, nu e indicat sa fii pe cont propriu atunci cand iti cauti de munca. Si in acest caz se aplica zicala "doua capete sunt mai bune ca unul singur". Roaga un prieten sa te ajute sau pe cineva apropiat care se afla in aceeasi situatie ca tine.

O alta idee ar fi sa te inscrii pe grupurile de pe retele sociale sau pe forumurile unde se aduna cei care sunt someri. Aceasta relationare ii va aduce multe beneficii, in primul rand pentru ca vei realiza ca nu esti singurul care simte ca se lupta cu morile de vant.

Interactioneaza: De asemenea, nici convorbirile fata-n fata nu trebuie neglijate. Incearca sa faci ceva cel putin o data pe saptamana (iesi cu un prieten la o cafea, mergi la sedintele cu parintii sau inscrie-te la workshop-uri gratuite). Niciodata nu se stie de unde sare iepurele, mai ales ca multe oportunitati de angajare se afla "din gura in gura".

Un profil bun = un CV bun: LinkedIn este reteaua sociala preferata de angajatori, asa ca profilul tau trebuie sa reflecte atat calificarile tale, precum si intreaga experienta pe care ai acumulat-o pana in prezent. De asemenea, fii activ in grupurile de acolo si urmareste postarile companiilor pe care le vizezi.

Nu dispera: Un alt lucru important este sa nu aplici la toate joburile care iti ies in cale, deoarece nu vei fi privit cu ochi buni de un posibil angajator, in cazul in care vede ca ai optat pentru 4 posturi in cadrul compnaiei. Mai mult, va fi foarte descurajant pentru tine, avand in vedere ca sunt sanse mici ca sa te cheme cineva la interviu.

Aloca timp pentru lucruri importante: O scrisoare de intentie personalizata pentru fiecare companie si un CV impresionant ar putea fi biletul tau catre o noua slujba, mai arata sursa citata. Daca te indoiesti de calitatea lor, poti vorbi cu unele agentii de recrutare, care te pot consilia in acest sens. Chiar daca vei aloca un timp important acestor activitati, ele vor fi cu siguranta apreciate de angajatori.

Gandeste-te unde ai vrea sa lucrezi: In plus, iti poti face o lista cu companiile la care ai vrea sa te angajezi.

Fii pregatit: De asemenea, inainte de fiecare interviu trebuie sa te informezi despre compania respectiva si sa stii macar chestiuni de baza despre activitatea acesteia. Sfat: daca stii numele celor care iti vor lua interviul, atunci cauta-i pe LinkedIn si vezi ce interese aveti in comun.

Invata lucruri noi: Daca tot ai la dispozitie putin timp liber, atunci ar fi bine sa il folosesti in mod util. Incearca sa inveti lucruri noi sau macar sa iti aprofundezi cunostintele despre domeniul in care ai lucrat o viata intreaga. Insa cel mai important lucru este sa poti arata angajatorului rezultatele, asa ca ai grija ca cursurile pe care le faci sa iti asigure si o diploma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#cautare loc munca, #sfaturi cautare loc munca, #sfaturi job nou, #sfaturi loc munca nou , #angajari