Cum sunt primiti noii angajati in marile companii - Excursii, cadouri si bomboane

Duminica, 04 August 2013, ora 08:20
4016 citiri
Cum sunt primiti noii angajati in marile companii - Excursii, cadouri si bomboane

Companiile din IT sunt renumite pentru generozitatea cu angajatii care au dovedit devotament de-a lungul timpului, insa nici noii veniti nu sunt uitati.

Firmele din domeniul IT au dezvoltat adevarate traditii pentru a facilita acomodarea proaspetilor angajati, scrie Business Insider.

Din acest clasament nu putea lipsi Facebook. Fondatorul retelei sociale, Mark Zuckerberg, ii conduce pe potentialii angajati la plimbare in padure, folosindu-se de aceasta ocazie pentru a le prezenta viziunea sa asupra companiei.

Dupa ce isi incheie prezentarea, Zuckerberg precizeaza ca banii nu reprezinta un obiectiv, iar insotitorii sai in plimbarea pe munte pot incepe sa lucreze la Facebook oricand vor.

Noii angajati LinkedIn primesc o geanta cu diverse lucruri, printre care se afla o sticla cu apa, o agenda, o copie a cartii fondatorului companiei, Reid Hoffman, dar si cadouri personalizate.

In ceea ce priveste compania Square, directorul executiv isi duce noii angajati in excursie la o statuie ce il reprezinta pe Mahatma Gandhi.

La Google exista o traditie amuzanta. Cel putin pentru angajatii mai vechi, daca nu si pentru noii veniti. Acesta trebuie sa poarte o sapca cu elice pe care scrie "Noogler" in prima sa vineri de la angajare.

In plus, proaspetii angajati participa la o sedinta la care ii cunosc pe ceilalti colegi din departament.

Potrivit cartii "In interiorul Apple", de Adam Lashinsky, noii angajati primesc din partea companiei un nou iMac, insa trebuie sa il seteze ei insisi. In plus, acestia primesc un tricou pe care scrie anul in care s-au alaturat companiei.

Nici la Microsoft nu sunt uitate traditiile. Angajatii noi sunt sarbatoriti cu bomboane M&M de ziua lor si fac petreceri.

La randul lor, noii angajati Amazon primesc un birou construit dintr-o usa veche. In urma cu mai multi ani, acestia isi construiau singuri biroul, insa acum il primesc preasamblat.

La Twitter, angajati primesc in prima lor zi in companie cate un tricou si o sticla de vin. Unii angajati chiar ajung sa ia micul dejun cu directorul executiv al companiei, Dick Costolo.

La Yahoo, CEO-ul Marissa Mayer citeste personal CV-urile noilor angajati, pentru a se asigura ca firmei i s-a alaturat persoana potrivita.

Dropbox, compania de stocare on-line, ofera noilor veniti cat spatiu de stocare doresc. Avand in vedere ca 100 de GB pot costa 10 dolari pe luna, e o afacere destul de buna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#traditii angajati Facebook, #Twitter vin angajati , #angajari