Firma care a creat laserul de la Magurele angajeaza sute de romani care sa lucreze la sateliti, radare si sonare (Foto)

Joi, 21 Martie 2019, ora 16:50
12478 citiri
Firma care a creat laserul de la Magurele angajeaza sute de romani care sa lucreze la sateliti, radare si sonare (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul international de tehnologie Thales - care a creat, printre altele, laserul de la Magurele - si-a inaugurat joi, in Capitala, un centru de excelenta in inginerie unic in Romania.

In cadrul acestuia, Thales vrea sa angajeze circa 700 de ingineri romani, care sa lucreze la crearea unor tehnologii complexe - cum ar fi cele pentru sateliti, radare sau sonare - sau la programe care asigura administrarea retelelor feroviare.

Cu 65.000 de angajati in 56 de tari, grupul Thales produce tehnologie pentru 5 mari domenii: transport terestru (in special feroviar), aeronautica, aparare, securitate si spatiu.

Printre realizarile notabile ale specialistilor Thales se numara laserul folosit de Institutul de la Magurele. Acest laser a fost dezvoltat in baza unei idei pentru care fizicianul Gerard Mourou a luat premiul Nobel, in acest an. In plus, asa cum Ziare.com v-a informat deja, laserul a atins puterea de 10 PW, adica a 10-a parte din puterea Soarelui si este folosit, printre altele, in cercetarea relatiei dintre lumina si materie.

Macheta laserului de la Magurele, care a atins de curand a zecea parte din puterea Soarelui - Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

In plus, Thales furnizeaza deja de 4 decenii tehnologie pentru armata Romaniei si are in tara noastra specialisti care creeaza soft-uri pentru semnalizarea performanta in transportul feroviar. Astfel de sisteme create de Thales functioneaza deja in mai multe gari din tara, printre care Gara de Nord din Bucuresti si gara din Videle.

Oficialii Thales explica modul in care se lucreaza in laboratorul de testare a tehnologiilor din domeniul feroviar - Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Potrivit oficialilor grupului, la acest moment, Thales lucreaza in Bucuresti cu circa 250 de specialisti, dar intentioneaza sa se dezvolte si sa ajunga, in urmatorii 3 ani, la 1.000 de angajati. Ulterior, va tinde sa ajunga la 1.500 de specialisti.

Radar creat de Thales, a carui interfata urmeaza sa fie realizata in Romania - Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Tot potrivit oficialilor Thales, ingierii care se vor alatura grupului urmeaza sa se specializeze la nivel international. Spre exemplu, cei care vor lucra in domeniul spatial s-ar putea specializa in Franta, la Toulousse sau la Cannes.

Thales are deja cateva sute de specialisti care lucreaza la Bucuresti - Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

La ceremonia de inaugurare a centrului de excelenta al Thales din zona Grozavesti a Capitalei, au luat parte, joi, atat oficiali ai companiei multinationale, cat si ministrul roman al Apararii, Gabriel Les, si ambasadoarea Frantei in Romania, Michele Ramis.

La finalul ceremoniei, directorul general al Thales pentru Romania, Silviu Agapi, si rectorul Politehnicii Bucuresti, Mihnea Costoiu, au semnat un protocol de colaborare intre companie si unitatea de invatamant. In acest fel, Thales va incerca sa isi creeze o pepeniera de ingineri, din care sa isi poata selecta sutele de specialisti de care are nevoie pentru proiectele sale inovative in domeniul tehnologiei.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#Thales centru excelenta Romania, #Thales laser Magurele Bucuresti, #Thales angajeaza ingineri romani , #angajari
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung