Firmele ar putea relua angajarile din 2010

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 20:32
1309 citiri
Firmele ar putea relua angajarile din 2010

Marile companii de pe piata romaneasca au previziuni optimiste cu privire la numarul de angajari pentru anul 2010, arata un studiu salarial Mercer, finalizat de Consulteam.

"Romania este singura tara din regiune care estimeaza procente mai mari pentru anul urmator, atat in privinta intentiilor de angajare, cat si a procentului de crestere salariala bugetata", a declarat Oana Datki, country manager al Consulteam, pentru Business Standard.

In 2009, doar 36% din numarul companiilor care activeaza pe piata mai fac angajari, mai ales in sectoarele retail, IT, agricultura si industrie energetica.

Bonusurile variabile bazate pe performanta sunt in continuare o componenta importanta a pachetului salarial, valoarea acestora mentinandu-se intre unu si trei salarii lunare, in functie de nivelul si profilul postului.

In ceea ce priveste salariul, Bucurestiul pastreaza si in 2009 un avans fata de restul regiunilor geografice din Romania.

Acelasi studiului Mercer arata ca vor exista majorari salariale bugetate pentru anul 2009 si ca acestea se situeaza in jurul valorii de 6,3%, la nivelul intregii piete, chiar daca doar la jumatatea valorii inregistrate in 2008.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#reluare angajari, #angajari firme, #bonusuri salariale , #angajari