Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 21:56
2744 citiri
Guvernul promite 2.000 de locuri de munca pentru tinerii absolventi
Foto: Facebook/Florin Jianu

Au fost semnate 500 de acorduri pentru 2.000 de locuri de munca destinate tinerilor absolventi, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, care a participat la o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat.

"Programul 'Locuri de munca pentru tinerii absolventi 2014' a inceput la sfarsitul lunii august si se deruleaza pana in vara viitoare. Deja avem 500 de acorduri pentru aproximativ 2.000 de locuri de munca si semnam in continuare cu firmele. Este un program foarte bine primit", a spus Florin Jianu.

Ministrul a explicat ca sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolventii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolventii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Programul presupune implementarea a opt proiecte prin care se vor acorda subventii in valoare de 40 de milioane de euro, pentru crearea a 6.400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi.

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti au organizat, luni, la sediul universitatii, o sesiune de informare privind programele nationale cu finantare nerambursabila de la bugetul de stat, precum si proiectul "Locuri de munca subventionate pentru tineri", instrumente de sprijin care se adreseaza tinerilor, intreprinzatorilor si potentialilor antreprenori.

Evenimentul se incadreaza in seria de actiuni derulate de DIMMMAT in scopul sprijinirii antreprenoriatului in Romania prin intermediul programului Romania HUB.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#program locuri munca tineri, #locuri munca tineri , #angajari