Invazie de oferte de munca la cel mai mare eveniment de cariera din Romania

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 07:59
2732 citiri
Invazie de oferte de munca la cel mai mare eveniment de cariera din Romania

"Angajatori de top", cel mai mare targ de cariera din Romania, va incepe vinerea viitoare. Evenimentul care va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti va aduce cu 30% mai multe oferte decat in 2009.

Asadar, vor fi scoase la concurs 1.600 de locuri de munca, iar cele mai multe sunt in domeniul IT, vanzari, juridic, bancar si medical, informeaza Evenimentul Zilei.

Insa, expertii in resurse umane sustin ca, de fapt, cresterea numarului de posturi nu se datoreaza unor joburi nou create, ci unora de inlocuire. "Angajatorii profita putin de criza si isi fac curat prin 'ograda', apoi incearca sa angajeze cei mai buni oameni. Ceea ce este foarte normal", e explicat head-hunterul George Butunoiu pentru publicatia citata.

KPMG, Microsoft, IBM, Oracle, Adobe Romania, Clarity Systems, Thales, Route 66, HP, Accenture, BRD Groupe Societe Generale, BCR, Raiffeisen Bank, Genpact, Wipro Technologies, Nestle, JTI, Kraft Foods, Coca-Cola HBC, PepsiCo, Rompetrol, Dacia Groupe Renault, Renault Technologie Roumanie, Michelin sunt doar cateva din companiile care scot posturi la concurs.

Cei care vor sa participe la targ trebuie sa se inscrie pe www. hipo.ro. Targul va fi deschis vineri, 23 aprilie, intre 10.00 si 18.00, si sambata, 24 aprilie, 10.00 si 17.00. Intrarea e libera.

Retea de socializare pentru tinerii care isi cauta un job

Tinerii someri vor putea intra pe un site cu locuri de munca disponibile, care include si o retea de tip Facebook, prin care pot face schimb de informatii utile pentru gasirea unei slujbe.

Site-ul www.muncesti.ro, lansat de Agentia Nationala de Ocupare a Fortelor de Munca, este dedicat exclusiv tinerilor intre 15 si 25 de ani aflati in cautarea unui loc de munca.

Portalul va fi pus la punct in aproximativ doua luni si va cuprinde atat oferte de angajare in tara si in strainatate, cat si programe speciale oferite de stat patronilor care angajeaza tineri cu contract de munca.

In plus, site-ul se va conecta la principalele retele de socializare folosite de majoritatea tinerilor, gen Facebook si hi5, dar va crea si una noua, dedicata exclusiv cautarii unui loc de munca prin metoda networking.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#targ locuri munca, #oferte locuri munca, #angajatori top targ munca , #angajari