Masinariile inteligente vor inlocui milioane de angajati - sefii ignora acest aspect

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 08:21
3684 citiri
Masinariile inteligente vor inlocui milioane de angajati - sefii ignora acest aspect

Masinariile inteligente incep sa cucereasca treptat lumea afacerilor, insa sefii par sa ignore acest aspect.

Astfel, 60 la suta dintre directorii intervievati de Gartner Research spun ca aparitia de masini inteligente capabile sa absoarba milioane de locuri de munca din clasa de mijloc in termen de 15 de ani este o "fantezie futurista", relateaza Tech Crunch.

Rezultatele cercetarii arata anxietatea fata de automatizarea muncii si avansul masinilor inteligente, care va avea un impact urias asupra companiilor, incepand cu anul 2020.

Faptul ca directorii de companii desconsidera echipamentele inteligente n-ar trebui sa fie, totusi, o surpriza. Perspectivele lor reflecta, de fapt, o reactie umana normala, fata de masinariile care pot sa invete, sa se dezvolte si sa intreprinda anumite activitati. In realitate, insa, oamenii se vor adapta cu masini inteligente in viata lor, pentru ca isi vor da seama ca fara aceste masinarii, angajatii nu vor putea obtine performante ridicate.

Serviciile de cloud sunt dovada ca masinariile vor inlocui angajatii, Pentru a mentine centrele de date in functiune, aceste echipamente futuriste sunt programate sa se adapteze la diverse sarcini profesionale.

Potrivit Gartner, directorii executivi subestimeaza cat de inteligente sunt aceste masinarii si cat de repede vor inlocui oamenii la locul de munca, in urmatoarele decenii. Kenneth Brant, director de cercetare la Gartner, a declarat ca ritmul "distrugerii joburilor clasice" va fi mai alert decat crearea unor noi locuri de munca.

Robotii vor evolua de la misiuni "automatizate" la sistemele de invatare inteligenta. Gartner a mai atras atentia ca zona specializata va inregistra cea mai mare schimbare, fiind de altfel si zona in care se vor pierde cele mai multe locuri de munca. IT-ul va suferi la fel de mult, pentru ca nu va mai fi nevoie de un numar atat de mare de tehnicieni.

In plus, va exista si o piata excelenta pentru agentii inteligenti, cei virtuali, expertii in sisteme si gazdele diferitelor servicii. Amazon, Google, General Electric ori IBM au devenit "dealeri" intr-o piata emergenta, in care este din ce in ce mai mare nevoie de angajati digitali.

Siri-ul de la Apple, algoritmul Hummingbird de la Google si avansul rapid al IBM NLP (natural language processing) ofera indicii despre viitoarea desfasurare de forte tehnologice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#roboti inlocuiesc angajati, #masini inteligente inlocuiesc angajati , #angajari