Ponta da liber la angajarile in sistem unu la unu la stat (Video)

Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:35
3194 citiri
Ponta da liber la angajarile in sistem unu la unu la stat (Video)

Guvernul ar putea adopta saptamana viitoare o ordonanta in baza careia sa fie reintrodusa posiblitatea angajarii in sistem unu la unu, in primul rand in sanatate, educatie, dar si in politie, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Cred ca saptamana viitoare o sa adoptam ordonanta prin care desfiintam toate posturile neocupate si introducem posibilitatea de angajare unu la unu. Acum stiti este una la sapte, din cauza cresterii de personal.

Deci, practic, de saptamana viitoare la orice post eliberat se poate angaja o noua persoana, in primul rand in sanatate, in educatie si pentru politie vom face acelasi lucru", a spus prim-ministrul, miercuri seara, la Antena 3.

Anterior, premierul Victor Ponta declarase pe 13 mai ca angajarile "unu la unu" in sistemul bugetar nu pot fi reluate, decat in paralel cu desfiintarea posturilor neocupate.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, daca Executivul a discutat cu FMI despre deblocarea angajarilor la stat in regim "unu la unu", premierul a afirmat ca masura ar urma sa fie discutata, dar deocamdata nu poate fi aplicata, fiindca ar conduce la o crestere a posturilor in sectorul bugetar pe care Guvernul nu o poate sustine.

"Nu, o s-o discutam cu cei de la FMI. Ideea este ca nu poate fi luata aceasta decizie, la care eu tin foarte mult, decat in paralel cu desfiintarea tuturor posturilor neocupate in acest moment, pentru ca sa si ocupam toate posturile neocupate, blocate si sa si dam drumul la 'unu la unu' ne-ar duce la o crestere in sectorul bugetar pe care nu putem sa o sustinem din punct de vedere financiar.

In schimb, daca desfiintam posturile neocupate, inseamna ca vom avea mai putini sefi. De ce sunt tinute posturile neocupate? Ca nu poti sa fii sef decat daca ai 11 sau 20 in subordine, dintre care cinci sunt cu adevarat si zece sunt pe hartie. Asta e, mai desfiintam din sefi, dar, dupa aceea, in special la sanatate si la educatie, iti pleaca un angajat, poti sa angajezi imediat pe cineva in loc", a explicat Victor Ponta.

Guvernul a decis, in 2009, prin ordonanta de urgenta, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...