Semne care iti arata ca lucrezi intr-un mediu toxic

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 14:31
6350 citiri
Semne care iti arata ca lucrezi intr-un mediu toxic

Daca lucrezi intr-un mediu "toxic", sanatatea ta are de suferit, esti suparat, iritat si mergi la munca din obligatie.

Acestea nu sunt insa singurele semne care iti arata ca mediul de la birou este unul nepotrivit. Business Insider a intocmit o lista cu 12 motive pentru care ar trebui sa iti gasesti un nou job.

Seful este agresiv si agasant

Atunci cand comportamentul unui sef seamana cu cel al unui comandant de lagar nazist, e clar ca vei avea probleme. Este vorba de hartuirea fizica, verbala, glumele sale, indreptate spre o anumita persoana sau iesirile rasiste, sexiste sau cele legate de orientarea sexuala.

Daca seful tau ataca sau intimideaza mereu angajatii si nimeni nu face nimic pentru a-i combate acest tip de comportament, lucrezi intr-un mediu toxic.

Colegii se cearta. Des

Cand un coleg hartuieste alta persoana, chiar si cand discutam despre doi angajati pe picior de egalitate, nu exista consecinte vizibile si la prima vedere. Insa este dificil sa vii la munca in asemenea conditii pentru ca lucrezi intr-un mediu toxic.

Seful sau colegii isi asuma meritele tale

Nu este doar frustrant, ci te poate costa o promovare sau o marire de salariu. Uneori, ai putea fi pacalit de aceasta problema si nu-ti ramane decat sa fii mai atent a doua oara. Trebuie sa ai la indemana dovezi care sa ateste cat si cum ai muncit si cand este cazul, sa le prezinti, astfel ca nimeni sa nu mai profite de munca ta.

Muncesti cat pentru 3

Din pacate, aceasta problema este des intalnita, pe masura ce marile si micile companii concediaza oameni si nu mai reusesc sa aduca altii in loc. Daca nu castigi nimic de pe urma muncii in plus, ar fi bine sa-ti cauti un alt loc de munca.

Colegii nu se supun regulilor sefului

Cand angajatii nu respecta regulile, devin aroganti si organizeaza adevarate rebeliuni. Ei cred ca pot face orice, fara sa suporte consecintele.

Acuzatiile false

Daca esti constient de faptul ca acuzatiile false reprezinta o practica destul de comuna in randul colegilor si sefilor, nu poti lucra cu niste copii de gradinita.

Seful este ineficient sau absent

Daca angajatii nu asteapta altceva decat ca seful sa fie plecat in concediu, pentru "a-si face de cap", s-ar putea sa faci parte dintr-un colectiv imatur, haotic si singura vinovata este conducerea.

Angajatii buni sunt concediati, cei slabi isi patreaza jobul

Cand compania ii apreciaza mai mult pe angajatii ineficienti, in detrimentul celor harnici, atunci e clar ca lucrezi intr-un mediu toxic.

Angajatii nu respecta nicio regula

Cand seful nu aplica regulile in aceeasi masura, angajatii vor actiona ca in Vestul Salbatic, iar cel mai agresiv va supravetui.

Lipsa de pregatire profesionala

O companie in care nimeni nu evolueaza va fi sortita esecului. Faptul ca lipseste pregatirea profesionala nu poate fi, insa, ignorat.

Promovari haotice

Daca esti intotdeauna frustrat de promovarea unui neica-nimeni, ar fi cazul sa iti cauti alt job.

Sefii nu iti spun ce asteptari au

Aptitudinile de comunicare sunt foarte importante, dar multi sefi esueaza in a transmite mesajele legate de asteptari. Daca seful nu stie sa comunice exact ceea ce isi doreste de la tine, n-o sa intelegi niciodata prioritatile sale si vei gresi intotdeauna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#locu munca mediu toxic, #sef anagajati mediu toxic , #angajari