Ziare.com

Tot mai multi romani, nemultumiti de salariu - 55% spun ca nu reflecta munca depusa

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:04

   

Tot mai multi romani, nemultumiti de salariu - 55% spun ca nu reflecta munca depusa
55% dintre salariatii romani sunt nemultumiti de salariu, fiind de parere ca nu reflecta munca depusa, un procent in crestere fata de 2010, cand doar 48% se declarau nemultumiti.

In plus, releva un studiu realizat de Blocul National Sindical (BNS) si prezentat luni, relatiile la locul de munca au devenit mai formale, in prezent predominand sentimentul de concurenta.

Barbatii din mediul privat, cu experienta de munca, sunt cei mai nemultumiti de salarii (cu 50% mai multi decat femeile), releva studiul, citat de Mediafax.

Unii din factorii care determina nemultumirea salariala sunt neimplicarea in procesului de luare a deciziilor, nerecompensarea fidelitatii la locul de munca, factorii de risc fizic, in special presiunea unor termene scurte, si lucrul in schimburi.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Mai mult, s-au redus activitatile de formare profesionala, frecventa evenimentelor de team building si training. In aceste conditii, relatiile la locul de munca au devenit mai formale atat intre sefi si angajati, cat si intre salariati. Angajatii romani cred ca in acest moment predomina sentimentul de concurenta, nu de cooperare.

Doar 45% dintre angajati considera ca activitatea lor s-a imbunatatit in ultimul an, fata de 54% in 2010. Unul din cinci angajati ar pleca la munca in strainatate, insa raportul dintre emigratia potentiala si imigratia efectiva este de 21 la 1, ceea ce arata ca perceptia de pe piata muncii din Romania nu s-a imbunatatit, noteaza autorii studiului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2009 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Componenta dominanta a nemultumirii salariale

este reflectia, in oglinda, a notiunii de valoare(inclusiv umana) delegata de conducerea politica a ultimilor 22 de ani abilitatii de a te descurca; din toate pozitiile sociale marcante sau doar cotizante. Tragic cand politicul invoca aceasta facultate, semimorala, de suportabilitate a unor serii de masuri aparent justificate. Aparenta de care se foloseste din plin si cel care fura si cel care asteapta la rand; ca sa nu mai vorbim de multimea care judeca printre gaurile buzunarelor. Chipurile cam asa ar functiona democratia mioritica.

 

Romania este condamnata?

Romanii cred ca merita salarii mai ridicate, munca noastra merita salarii mai mari. Diferentele dintre salariile dintre Romania si tari ca Polonia, Cehia, Ungaria, Turcia este de 1-3 in defavoarea noastra. Nu mai spun de salariatii din vestul Europei ca imi este rusine. Daca nu marim salariile in perioada urmatoare tari ca Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia ne vor intrece serios la salarii, dar munca lor este mai de proasta calitate.

tu crezi, eu cred, el/ea idem

..dar la capitolul apreciere/recompensa stii cine decide ????? de cca 22 de ani ?? daca afli si raspunsul corect ori pleci, afara in civilizatie, ori taci, in penumbra "recunoasterii" nationale; si de inalta simtire patriotica de origine vibratoare....si actuala, prin eludarea recunoasterii efectului benefic de productivitate.

Nu numai ca nu reflecta....

...munca depusa,dar sub acoperirea crizei,patronii profita de lucratori,fortandu-i la ore suplimentare neplatite,salarii diminuate, comparabile cu ale celor din alte zone mai defavorizate.Si toate astea cu girul si acoperirea celor abilitati sa controleze si sa pedepseasca aceste derapaje.Adica sub lozinca:hotul neprins negustor cinstit.

 

Cum ar fi

Sa mergi la munca sa ai propria bucatarie langa birouri dotata cu tot ce ai nevoie ceai/cafea/apa/lapte la dispozitia angajatilor, sa lucrezi 8 ore pe zi, FIX 5 zile pe saptamana FIX! sa ai pauza de masa 30min inclusa in cele 8 ore la fiecare ora lucrata sa iti dea cel putin 5 minute pauza? Sa primesti un salariu mai mult decat decent. Sa ai 2 zile libere pe luna/ lucrata sa ai colegi care nu te invidiaza si nu ling seful in *** si nici nu se vorbesc de rau intre ei (cum fac anumite popoare) Toate acestea exista intr-o tara din Europa de Est. SI nu nu este Romanai :)

eu ma mir ca e cineva multumit

:)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor