Traiau pe strazi, dar nu cereau bani. Gesturile lor au impresionat comunitatea si au primit sansa unui nou inceput

Duminica, 06 Martie 2016, ora 12:50
7426 citiri
Traiau pe strazi, dar nu cereau bani. Gesturile lor au impresionat comunitatea si au primit sansa unui nou inceput
Foto: Michael Marteen

Un gest de omenie aparent neinsemnat, implicarea comunitatii, puterea de mobilizare a retelelor sociale au insemnat pentru cateva persoane aflate in situatii disperate la un moment dat in viata sansa unui nou inceput.

Frederick Callison traia pe strazi de doi ani, cand, in februarie, i-a atras atentia lui Michael Marteen, un tanar de 25 de ani. Marteen se afla la cumparaturi impreuna cu familia sa cand l-a observat pe Callison, 52 de ani, langa un magazin alimentar, potrivit Today.com.

Obisnuit sa vada persoane fara adapost care cer bani sau mancare, a fost surprins de faptul ca barbatul isi folosea pozitia "privilegiata" de langa magazin pentru a-si gasi un loc de munca. Alaturi de o bucata de carton pe care Callison scrisese ca are nevoie de un loc de munca si de mancare, se aflau mai multe CV-uri tiparite, pe care barbatul le oferea trecatorilor, precum si documentele necesare pentru a putea incepe munca imediat.

"Cand l-am intrebat daca pot sa ii vad CV-ul, a sarit imediat sa-mi inmaneze unul, iar apoi a inceput sa imi vorbeasca despre experienta lui, ca si cum ar fi fost la interviu. Am fost in situatia in care nu aveam nimic si a trebuit sa ma lupt pentru un loc de munca, iar el facea acelasi lucru, asa ca ii port un mare respect", a spus Marteen.

Callison, fost bucatar, a venit in Sacramento, din Washington, in urma cu doi ani, cu intentia de a se angaja la Salvation Army. Lucrurile nu au mers asa cum spera si a ajuns sa isi duca existenta pe strazi de atunci.

Casute impresionante construite pentru oamenii strazii (Galerie foto)

Dupa ce i-a cumparat apa si mancare, Marteen i-a postat CV-ul pe Facebook. La scurt timp, lui Callison i-a fost oferit un post de bucatar la un restaurant din centru.

Foto: Michael Marteen

"A stat treaz toata noaptea pentru a studia meniurile", a povestit Marteen.

Restaurantul i-a oferit haine, iar un prieten i-a pus la dispozitie un loc in care sa stea pana se pune pe picioare. Nu este singura poveste de acest fel cu un final fericit.

Un barbat din Pakistan care traia sub cerul liber a facut senzatie pe internet dupa ce actorul Ahsan Khan a postat pe Facebook un videoclip in care barbatul, vorbind fluent engleza, le cerea oamenilor sa il ajute sa isi gaseasca un loc de munca.

"Dati-mi o sansa, doar o saptamana, puneti-ma la incercare. Voi fi foarte recunoscator. Am nevoie doar de un loc de munca. Nu imi place ce fac acum", spune barbatul de 56 de ani.

Mai multe persoane s-au oferit sa il ajute si, in cele din urma, a fost angajat de o companie de echipamente pentru video-conferinte, care i-a asigurat si cazarea, potrivit Tribune.com.

Cand i-a cerut sa plece de pe proprietatea sa nu se astepta sa primeasca, in schimb, multumiri

Aflat pe strazi de la 16 ani, James Eppler isi gasise la sfarsitul anului trecut adapost pe veranda unei case vechi nelocuite din Portland, Oregon. Cand Chris Crever a cumparat imobilul, i-a spus lui Eppler, in varsta de 28 de ani, ca trebuie sa se mute, a transmis KOIN.com.

Foto: captura KOIN.com

In loc sa riposteze, acesta i-a multumit noului proprietar pentru ca i-a vorbit politicos si pentru ca l-a facut sa se simta ca o fiinta umana. Atitudinea sa l-a impresionat pe Crever, care a decis sa-l angajeze pe Eppler pentru a-l ajuta cu reparatiile casei si i-a oferit cazare temporara intr-una dintre camere. Crever isi ajuta acum noul prieten sa isi gaseasca un job cu norma intreaga si o locuinta permanenta.

Uneori nu este nevoie decat de un costum nou si de cateva sfaturi

Louie Cooper l-a cunoscut pe Omar, care locuia pe strazile din Huddersfield, West Yorkshire, in Marea Britanie, cand acesta a intrat in restaurantul sau, cautand un loc de munca.

Cooper, in varsta de 22 de ani, nu a putut sa ii ofere un job, dar s-a gandit sa-l ajute intr-un alt mod, a scris Metro.

Tanarul i-a cumparat lui Omar un costum dintr-un magazin de caritate si a inceput sa-l pregateasca pentru interviuri. Eforturile sale au dat roade, deoarece, cateva zile mai tarziu, Omar si-a gasit un loc de munca intr-un restaurant.

Puterea retelelor sociale

Comunitatea online a venit si in ajutorul unui barbat fara adapost care strabatea metroul parizian impartind in stanga si-n dreapta copii ale CV-ului sau, sperand ca cineva sa ii ofere o sansa, a relatat The Local.

CV-ul lui Lionel, fost membru al trupelor aeriene franceze, a ajuns pe Twitter, fiind redistribuit de mii de ori. Nu peste mult timp, a primit un post la o companie specializata in domeniul asigurarilor de sanatate pentru militari, primul sau job permanent din ultimii doi ani.

Jordan Lockett avea 20 de ani cand, disperat sa isi gaseasca un loc de munca, si-a scris CV-ul pe o foaie de hartie si i l-a dat unui necunoscut care trecea pe langa el, Aaron O'Dwyer, de 18 ani. Acesta l-a postat pe Twitter, iar CV-ul, mai mult un strigat de ajutor, a fost redistribuit de mii de ori, a notat Telegraph.

Foto: Twitter/AronTDCC

"Am nevoie de un loc de munca. Am nevoie de ajutor. Sunt complet pierdut", spunea Lockett. Curand, tanarul a inceput sa fie chemat la interviuri, potrivit lui O'Dwyer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#oameni fara adapost joburi, #locuri munca oameni strazi , #angajari
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Ar trebui sa traduceti articolul in limba tiganeasca. Poate ca