Vezi firmele romanesti care maresc salariile

Luni, 26 Iulie 2010, ora 08:11
2630 citiri
Vezi firmele romanesti care maresc salariile

Intre 100.000 si 200.000 de angajati din companiile romanesti au avut salarii marite cu cel putin 6 la suta, in 2010, iar estimarile pentru cea de-a doua parte a anului sunt optimiste.

Procter& Gamble, Kraft Foods Romania, Dacia, Den Braven, Wrigley, Adobe sau Agricover sunt doar cateva din companiile care au acordat si in acest an cresteri salariale, de la 3% pana la 15%, scrie Ziarul Financiar.

Majorarea salariilor a fost facuta in mod diferentiat, in functie de performanta fiecarui angajat. Angajatorii cred ca vor acorda cresteri salariale mai mari in cel de-al doilea semestru al anului decat previzionau in primele trei luni ale anului, pentru ca au bugetat sau au acordat deja majorari salariale cu 10% mai mari decat estimau in martie, potrivit unui studiu realizat de firmele cu activitati in resurse umane Consulteam si Mercer pe un esantion de 150 de companii (majoritatea multinationale).

Media de crestere salariala de 6% acordata de angajatori in acest an este confirmata si de reprezentantii firmei de consultanta in management Hay Group Romania, care realizeaza studii salariale pe un esantion de 160 de companii si care estimeaza ca angajatorii au acordat in 2010 cresteri salariale de 6,3 - 6,4%.

Pentru a atrage, motiva si retine angajatii-cheie, a caror activitate sa aiba impact direct in profitabilitatea companiei, companiile au inceput sa schimbe conceptul de recompensare si au trecut la componente de natura nonfinanciara in pachetele de beneficii, care sa permita dezvoltarea profesionala a angajatului sau un echilibru mai bun intre viata personala si cea profesionala.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#angajari salarii mari, #firme salarii mari, #salarii marite , #angajari