Aberatia zilei: S-au calcat in picioare la targul de joburi ca sa nu ramana fara ajutorul social

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 11:18
34354 citiri
Aberatia zilei: S-au calcat in picioare la targul de joburi ca sa nu ramana fara ajutorul social
Foto: ProTV

Situatie incredibila la Vaslui. Sute de asistati-social din imprejurimi s-au imbulzit vineri la Bursa locurilor de munca, dar nu ca sa se angajeze cu adevarat, ci sa obtina adeverinte ca au trecut pe acolo, pentru ca primarii sa nu le taie ajutoarele.

50 de firme din Vaslui venisera pregatite cu aproape 500 de locuri de munca si diverse alte beneficii, cum ar fi cursuri de calificare, transport si masa calda. Din pacate, n-au avut cui sa le ofere, desi oamenii s-au calcat in picioare la intrarea in cladire, relateaza ProTV.

"Avem doar 3 calificati din 39. In rest, cu 8 clase, cu 10 clase, necalificati, care au ajutor social, fara experienta in munca si niciun loc de munca anterior. Ei nu vor sub nicio forma sa lucreze, sunt obligati de primari sa isi caute de munca. Ei s-au prezentat intr-o stare deplorabila", a declarat Mariana Tamas, reprezentantul unei firme care oferea locuri de munca.

Angajatii de la Fortele de Munca au discutat cu doritorii, la fel si reprezentantii firmelor, care cautau oameni dornici sa lucreze ca zidari, brutari, vopsitori, agenti de paza, confectioneri sau alte profesii.

Cu toate ca s-au imbulzit la intrare de a fost nevoie ca jandarmii sa faca ordine, pana la urma, peste 90% dintre solicitanti au plecat asa cum au venit, adica fara slujba. Multi dintre cei prezenti au recunoscut ca au venit la Bursa doar pentru ca primarii i-au amenintat ca nu le mai dau ajutoare daca nu incearca macar sa isi caute de lucru.

"De 3 ore stam aici, de dimineata. Sa ne deie si noua in continuare ajutorul. 130 de lei atata am", s-a plans o femeie care statea la coada.

Cele mai surprinzatoare au fost motivele invocate pentru a NU se angaja:

  • aveau copii mici de care trebuie sa se ocupe
  • sunt bolnavi
  • sunt prea batrani ca sa mai munceasca la... 40 de ani.

"Nu ma primeste, doamna", s-a scuzat una dintre femeile de varsta medie.

"Unde nu te primeste?! Doamna te angajeaza acum, iti da masa calda, iti da tichete, iti deconteaza transportul, iti da salariu, ce mai vrei mai mult?!", s-a aratat indignata o angajata de la Fortele de Munca.

O alta femeie a fost incurajata sa se angajeze, dar a plecat tot cu hartia in mana.

"- Sunteti tanara, doamna!

- Sunt tanara, dar acasa, copiii...

- Dar dumneavoastra vreti sa invatati o meserie? Spuneti: da sau nu?

- Nu stiu..."

O familie cu doi copii mici poate primi ca ajutoare si alocatii pana la 400 de lei pe luna.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bursa locuri munca Vaslui , #angajatori