Ziare.com

Amenzi de 57 milioane lei pentru munca la negru

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 11:54

   

Amenzi de 57 milioane lei pentru munca la negru
Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat in primul semestru al acestui an 52.937 actiuni de control pentru combaterea muncii nedeclarate, in urma carora a aplicat amenzi in suma de circa 57 milioane de lei, conform statisticilor publicate pe site-ul Ministerului Muncii.

In urma controalelor, au fost sanctionati 23.680 de angajatori, fiind aplicate 45.362 de sanctiuni contraventionale.

Numarul angajatorilor care utilizau munca la negru a fost de 3.196, cu 55,7% mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, fiind depistate 7.500 de persoane fara forme legale de angajare (plus 46,4%).

La angajatorii controlati, s-au verificat, prin sondaj, actele necesare la angajare din dosarele de personal. De asemenea, s-a verificat modul de executare a contractelor individuale de munca prin verificarea foilor colective de prezenta si a statelor de plata si acordarea drepturilor salariale tinand cont de salariul minim garantat in plata.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Domeniile supuse actiunilor de control au fost variate: constructii, comert, baruri, restaurante, panificatie, industrie usoara (textile, confectii, pielarie si incaltaminte), prestari servicii - coafura, frizerie cosmetica, paza, spalatorii si vulcanizari auto, activitati ale centrelor de fitness, activitati de jocuri de noroc si pariuri.

In urma actiunilor de control desfasurate in semestrul unu din 2012, inspectoratele teritoriale de munca au sesizat organele de cercetare pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara forme legale de angajare, pentru nerespectarea regimului de munca al minorilor sau pentru refuzul in mod repetat de a permite accesul inspectorilor de munca in oricare dintre spatiile unitatii sau de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate, potrivit legii.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor