Angajatii fabricii Nestle Timisoara vor protesta azi la Bucuresti si ameninta cu greva foamei

Vineri, 29 Martie 2019, ora 07:32
10573 citiri
Angajatii fabricii Nestle Timisoara vor protesta azi la Bucuresti si ameninta cu greva foamei
Foto: Facebook / Ovidiu Bolovan

Angajatii fabricii Nestle Timisoara vor protesta vineri in fata sediului central al companiei din Bucuresti si sustin ca, in cazul in care nu vor primi pachetele compensatorii solicitate, unii dintre ei vor intra in greva foamei.

"In semn de nemultumire fata de refuzul continuu al reprezentantilor companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea unor pachetelor sociale compensatorii, la fel ca in alte state membre ale Uniunii Europene, sindicatul impreuna cu federatia organizeaza un protest la sediul central din Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.

Actiunea va avea loc intre orele 10:00 si 12:00.

Daca cerintele sindicalistilor nu vor fi onorate, acestia precizeaza ca se va trece la actiuni extreme ale unor reprezentanti ai sindicatului din companie, care, la o data ce va fi anuntata ulterior, vor intra in greva foamei.

Actiunile au inceput in data de 12 martie, cand toti angajatii au purtat banderola la mana in semn de protest, iar din data de 18 martie, zilnic, intre orele 15:00 si 17:00, in fata fabricii se scandeaza impotriva companiei si a faptului ca factorii de decizie din Romania sunt neputinciosi si dezinteresati in fata de actiunilor de distrugere a companiilor si a locurilor de munca.

Organizatia sustine ca are sprijinul Uniunii Internationale a lucratorilor din Alimentatie, Agricultura, Hoteluri, Restaurante, Catering si Tutun (IUF), organizatie internationala la care FSIA - SINDALIMENTA este membra.

"Cerintele angajatilor Nestle au fost prezentate la Geneva, dar se pare ca jocurile si interesele managerilor din spatele negocierilor oficiale sunt mai puternice. FSIA-SINDALIMENTA a solicitat IUF adoptarea unei masuri generale, care sa vina in sprijinul angajatilor. Astfel, in situatia inchiderii definitive a unor companii, indiferent de tara in care aceasta are fabrici, sa se acorde tuturor angajatilor drepturi sociale egale.

De asemenea, o propunere asemanatoare, alaturi de altele importante pentru constructia unei protectii sociale reale, s-a dorit a fi discutata si cu ministrul Muncii si Justitiei Sociale. Din pacate insa, dezinteresul manifestat de catre acesta nu a facut posibila discutia. Consideram ca aceasta lipsa de interes nu poate conduce decat la o mai mare migratie a fortei de munca dinspre Romania catre statele membre UE", se mai arata in comunicat.

Amintim ca Nestle a anuntat in ianuarie ca va inchide fabrica de la Timisoara si productia se va muta in Ungaria. Iata cati angajati vor ramane fara job

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#fabrica Nestle Timisoara , #angajatori