Angajatii isi dau demisia? Afla cum poti sa-i impiedici

Luni, 07 Iunie 2010, ora 07:05
3695 citiri
Angajatii isi dau demisia? Afla cum poti sa-i impiedici
Foto: Raditerecruitment

In conditiile cresterii ratei somajului, companiile si-au permis sa faca orice au vrut cu angajatii, bazandu-se pe faptul ca acestia vor indura, pentru ca oricum nu ar avea unde sa se duca.

Insa aceasta situatie se schimba rapid, iar masuri de genul taierii salariilor sau adaugarii si mai multor sarcini, fara ca acest lucru sa fie rasplatit, nu va mai fi acceptat de angajati, pe masura ce sunt din ce in ce mai multe noi posturi scoase la bataie.

Ce ar trebui sa faca angajatorii pentru a nu-si determina angajatii sa-si dea demisia? Iata cateva sfaturi din partea specialistilor de la U.S. News & World Report:

Majorari salariale

In primul rand, cat de repede posibil, trebuie facute mariri salariale, mai ales daca initial au fost reduse. De asemenea, trebuie ajustat programul de lucru, pentru a nu incarca prea mult angajatii.

Pentru a se asigura de loialitatea angajatilor, sunt recomandate intalniri fata in fata intre sefi si subalterni, in care celor din urma sa le fie ascultate nemultumirile.

Faceti tot posibilul sa pastrati oamenii cheie

De multe ori, angajatorii uita ca persoanele pe care se bazeaza cel mai mult si, la randul lor, in cautarea unui loc de munca mai bun. Prin urmare, sefii nu trebuie sa uite sa le arate angajatilor esentiali ce reprezinta pentru companie.

u trebuie sa fie neaparat o marire salariala (desi nici aceasta parte nu trebuie ignorata), ci se poate manifesta sub forma unui compliment, prin tinerea la curent asupra noilor proiecte sau oferirea unui abonament la piscina.

Respectati angajatii

Angajatorii nu trebuie sa uite ca nivelul salarial nu este, neaparat, principalul motiv pentru care angajatii isi dau demisia. Lucruri precum lipsa de respect, cultura corporatista sau mediul de lucru ii afecteaza si mai mult.

Nu amenintati

Amenintarea unui angajat este, probabil, una dintre cele mai sigure cai de a-i face sa plece.

In aceeasi categorie intra si minciuna. Daca le vei spune angajatilor ca la alte firme este mult mai rau sau ca produsele/serviciile lor sunt mult mai proaste, nu iti vei castiga loialitatea lor. In plus, mai tarziu, cand isi vor da seama ca au fost mintiti, acest lucru se va intoarce impotriva ta.

Nu-i angajati pe cei care si-au dat demisia

Desi este un subiect delicat, in cazul in care unul dintre angajati ameninta ca-si da demisia, sperand ca, ulterior, il veti reangaja pe un salariu mai bun, trebuie sa le spuneti, ferm, ca acest lucru nu se va intampla.

Faceti noi proiecte

Multi angajati ar putea fi plictisiti de repetarea acelorasi sarcini in fiecare zi. Pentru a-i "inviora" putin puteti realiza noi proiecte, care sa aduca un plus valoare si companiei.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#mariri salariale, #relatie angajat sef , #angajatori