Cel mai bun sef? Acest CEO vrea ca angajatii sai sa munceasca mai putin si le plateste vacantele

Duminica, 07 Februarie 2016, ora 20:24
5504 citiri
Cel mai bun sef? Acest CEO vrea ca angajatii sai sa munceasca mai putin si le plateste vacantele
Foto: Twitter/jasonfried

Companiile de tehnologie sunt cunoscute pentru beneficiile impresionante oferite angajatilor, de la mese gratuite la servicii de curatatorie. Insa pentru Jason Fried, CEO-ul companiei Basecamp, toate acestea nu reprezinta decat o metoda de a-ti inchide angajatii intr-o colivie de aur.

Mesajul este "nu parasi biroul, tot ce ai nevoie este aici", a spus Fried pentru Huffington Post.

Intr-o industrie cu un program de lucru interminabil, compania de software condusa de Fried se diferentiaza radical.

La Basecamp, o companie cu 50 de angajati infiintata in urma cu 15 ani, oamenii sunt incurajati sa nu lucreze mai mult de 40 de ore pe saptamana, potrivit lui Fried, intr-un domeniu in care saptamana de lucru este de regula de 60 de ore.

Concediu de odihna platit este de trei saptamani, ceea ce nu pare prea mult dupa standardele europene, dar Basecamp compenseaza din plin cu alte beneficii.

Angajatii isi pot petrece o parte din concediu in excursii de cinci pana la sapte zile cu toate costurile incluse oferite de companie in destinatii extrem de variate, avand la dispozitie o lista anuala cu propuneri din care pot alege. Printre destinatiile de anul acesta se afla Marele Canion, Etiopia si Verona.

In plus, fiecare angajat isi poate lua o luna sabatica la fiecare trei ani.

Vara, saptamana de lucru este de patru zile la Basecamp. Astfel, intre 1 mai si 31 august se lucreaza de luni pana joi, opt ore pe zi.

Intr-o tara in care legea nu stipuleaza un concediu minim pentru cresterea copilului, angajatii Basecamp primesc 16 saptamanii de concediu de maternitate si sase saptamani de concediu de paternitate, cu salariul platit integral.

Salariile sunt in top 5% pentru zona Chicago, pe baza competentelor si a experientei, pentru fiecare pozitie din cadrul companiei, a precizat Fried.

De asemenea, angajatii, care pot lucra de oriunde in lume, primesc 100 de dolari pe luna pe care ii pot cheltui pentru abonamentul la sala de fitness, pentru cursuri de yoga sau pentru orice activitate prefera pentru a se mentine in forma. Un alt bonus de 100 de dolari le este oferit lunar pentru masaje.

O rata de retentie ridicata ajuta la contrabalansarea costurilor, deoarece angajarea si instruirea unor noi angajati sunt costisitoare, a explicat Fried.

Filosofia lui: "Poti trata oamenii corect si te poti descura bine". Basecamp are profit "de zeci de milioane de dolari", potrivit CEO-ului.

In opinia sa, chiar si companiile care nu isi permit o politica atat de generoasa pot beneficia substantial prin simpla incurajare a angajatilor de a nu depasi 40 de ore de lucru pe saptamana si de a se odihni suficient.

Citește și:
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu...
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Kelemen Hunor vrea alegeri anticipate în 2023: „Este necesară o majoritate stabilă la guvernare”
Vicepremierul și liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis într-un interviu că este în favoarea alegerilor anticipate în 2023, motivând că anul viitor va fi unul de „stagnare” și că este...
#beneficii angajati, #cel mai bun sef , #angajatori