Cinci lucruri pe care orice angajat si le doreste de la locul de munca

Duminica, 29 Mai 2011, ora 08:49
4093 citiri
Cinci lucruri pe care orice angajat si le doreste de la locul de munca

Ce isi doresc oamenii de la jobul lor? Sunt cativa factori pe care ar trebui sa-i iei in considerare la orice loc de munca, pentru a avea angajati fericiti si motivati. Iata cei mai importanti cinci factori de care ar fi bine sa tii seama in cazul in care te afli in postura de angajator.

Respect

Acesta este dreptul fundamental al oricarui angajat in orice domeniu. Daca oamenii simt ca sunt tratati cu respect, vor raspunde la randul lor cu respect si cu actiuni demne de acesta. Pentru a arata respectul, lauda si feedback-ul constant sunt cele mai importante pentru ca angajatul sa stie cum se descurca si cum este perceput.

Sentimentul de apartenenta

Angajatii isi doresc sa simta ca sunt membrii echipei, membrii importanti care sunt luati in considerare. Ai grija sa nu lasi pe nimeni pe dinafara si orice informatie transmisa sa ajunga la toti membrii in acelasi timp.

Ajutor in dezvoltare personala

Orice angajat isi doreste sa capete noi aptitudini, sa invete lucruri noi si sa acumuleze noi cunostinte in domeniu. Statul pe loc nu entuziasmeaza pe nimeni, in schimb oportunitatile de dezvoltare fac minuni. Fa in asa fel incat orice angajat sa poata avea dreptul la oportunitati de dezvoltare, demonstrand astfel interesul si implicarea ta in dezvoltarea carierei acestora. Este un factor care va fi cu siguranta apreciat.

Implicare si putere de decizie

Angajatii isi doresc sa aiba un impact in luarea deciziilor in ceea ce priveste postul lor. Implica-i in cat mai multe actiuni care duc la luarea unei decizii atat cu privire la functia lor, cat si cu privire la munca de zi cu zi. Astfel isi vor canaliza energia pentru firma si sarcinile lor.

Nevoia de lider

Angajatii isi vor dori mereu un lider. Este important pentru ei sa stie ca exista cineva responsabil, de incredere si care are puterea de directiona catre un scop comun. Vor avea sentimentul ca merg cu totii intr-o directie clar prestabilita si ca toate actiunile lor vor avea un scop. Le place sa faca parte din ceva mai mare ca ei, le place sa stie ca cineva de incredere si care stie ce face se afla la conducere.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#stimulare angajati, #motivare angajati, #management eficient , #angajatori