Ziare.com

Cine a luat prima anul acesta?

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 10:01

   

Cine a luat prima anul acesta?
In al treilea an de recesiune, de prima au beneficiat angajatii din sectorul bancar si unii salariati ai marilor companii, desi aceasta a scazut cu cateva sute de lei fata de anii trecuti.

Media primelor de Paste din sectorul bancar a fost de 300 de lei anul acesta, potrivit lui Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), informeaza Evenimentul Zilei. Unicredit Tiriac le-a acordat angajatilor tichete-cadou pentru Sarbatorile Pastelui.

La Dacia, valoarea primelor a fost de circa 700 de lei, potrivit informatiilor furnizate de Constantin Stroe, vice presedintele consiliului de administratie al companiei.

Dan Sucu, omul de afaceri care controleaza grupul de firme Mobexpert, a declarat ca le-a acordat prime de Paste angajatilor, fara a vrea insa sa precizeze valoarea, mentionand insa ca au fost stabilite in functie de performanta.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Nici vorba de prime

De cealalta parte, exista firme si sectoare care nu le-au acordat prime angajatilor de Paste. In industria carnii, de exemplu, peste 80% din companii nu au oferit acest tip de bonusuri, potrivit lui Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Nici in industria panificatiei lucrurile nu stau mai bine, aici angajatii avand si un salariu cu 20% mai mic decat anul trecut. Nici companii publice precum Electrica si Nuclearelectrica nu le-au oferit prime de Paste angajatilor.

"Angajatii din panificatie iau anul acesta salarii cu 20% mai mici decat in 2010. Ce sa mai vorbim de prime", a spus Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1827 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si la Primaria Piatra Neamt se dau PREMII

Dar numai la sefii de departamente, se pot face verificari.
Tabelele cu cei care primesc premii stau sub cheie la SECRETARUL PRIMARIEI - VISAN VASILE, iar bani sunt depusi pe card de la departamentul de TAXE SI IMPOZITE PIATRA NEAMT.
NU de la caseria primariei.Se vehiculeaza la PRIME de la 2500 lei - 5000 lei.

Sursa este din interiorul primariei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor