Compania care le-a dat liber tuturor angajatilor pentru a sarbatori talentele lor

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 11:59
3063 citiri
Compania care le-a dat liber tuturor angajatilor pentru a sarbatori talentele lor
Foto: Pinterest/Business Insider

Cum ar fi ca sa luati o pauza de doua zile de la job si sa petreceti acest timp alaturi de colegii de munca ca sa invatati lucruri utile si interesante? Un gigant IT american le-a oferit angajatilor sai aceasta oportunitate.

Evenimentul numit "Knit Con" (Conventia de tricotat - n.red.) i-a adunat pe cei 700 de angajati ai retelei sociale Pinterest din toata lumea.

Scopul a fost descoperirea si celebrarea talentelor acestora, transmite Business Insider.

Angajatii au avut ocazia sa vorbeasca si sa-si arate pasiunile si abilitatile care nu au legatura cu locul de munca. Temele abordate au fost variate, de la scrierea de scenarii pentru seriale TV la sfaturi pentru cei care vor sa fie in forma.

Cel mai bun sef? Acest CEO vrea ca angajatii sai sa munceasca mai putin si le plateste vacantele

Hai sa "crosetam" idei impreuna!

Pinterest este o retea sociala axata pe distribuirea de fotografii, evaluata in prezent la 11 miliarde de dolari.

Filosofia companiei este centrata pe ideea de "knitting" - crosetat, care e tradusa de co-fondatorul Evan Sharp intr-un mod interesant. El sustine ca e vorba de situatiile in care "doua viziuni se intalnesc si iese ceva nou; asa se nasc cele mai bune idei".

La acest eveniment, angajatii au avut ocazia sa interactioneze unii cu altii la cursurile organizate de Pinterest, de la programare la prepararea de dulciuri.

Cu toate ca e costisitor sa pui in stand-by toata compania timp de doua zile, Sharp crede ca evenimentul e mai important pentru starea de bine a angajatilor si intarirea filosofiei companiei.

In plus, in prima noapte a evenimentului a fost organizat si un spectacol de talente, unde angajatii au facut stand-up comedy si au mimat versurile cantecelor.

"Indeplinirea misiunii noastre in cadrul acestei industrii care se schimba constant necesita o cultura organizationala care sa fie (...) atat un loc de joaca, cat si o fabrica. Daca facem ambele lucruri bine, in acelasi timp, vom vedea ce inseamna cu adevarat creativitatea", a transmis Sharp.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Pinterest liber angajati, #companie liber angajati talente, #companie liber angajati , #angajatori