Costin (BNS): Modelul reducerilor impus de Guvern, urmat si in mediul privat

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 18:23
1101 citiri
Costin (BNS): Modelul reducerilor impus de Guvern, urmat si in mediul privat
Foto: Romania Libera

Mecanismul reducerilor salariale impus de Guvern incepe sa fie urmat si in mediul privat, a declarat, miercuri, liderul Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, la sediul Consiliului Economic si Social (CES).

Liderul BNS (foto) a dat ca exemplu compania Romtelecom, care, potrivit declaratiilor sale, "a operat deja exact in acelasi sistem".

In opinia acestuia, aceasta "incapatanare pe care executivul o manifesta la adapostul declaratiilor presedintelui Traian Basescu si anume aceea de a merge cu reducerea otova a salariilor in sectorul bugetar de la cel mai mic la cel mai mare cu 25 la suta este o masura antieconomica, total contraproductiva, care in nici un caz nu va duce la reformarea sistemului".

Boc: Salariul minim va fi 600 lei, pensia sociala minima - 350 lei

In alta ordine de idei, Costin a precizat ca toate actiunile de protest decise de sindicate sunt legale.

"Tot ceea ce facem dorim sa se inscrie in respectarea legalitatii. Unii dintre voi sunteti mirati si va intrebati cum este cu greva de solidaritate, dar de ce o zi si nu doi ani de acum inainte?

Pentru ca niste smecheri din tara asta si-au permis in anii trecuti sa amputeze drepturile si libertatile sindicale, le-au calcat in picioare, au facut ca legislatia in vigoare sa fie extrem de restrictiva si nu o spune Costin sau Hossu, ci o spune Organizatia Internationala a Muncii, care a trimis aici o echipa tehnica", a spus sindicalistul.

Acesta a adaugat ca echipa OIM a elaborat un raport tehnic cu privire la drepturile si libertatile sindicale, care a ajuns pe masa guvernului, insa de care ''guvernul nici nu vrea sa se atinga, nici nu vrea sa auda".

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat, miercuri, declansarea grevei generale pe termen nedeterminat, din 31 mai, in sectorul educatiei si in administratia publica.

Potrivit acestuia, greva din 31 mai va fi si una de solidaritate sustinuta si de alte sectoare bugetare, in perspectiva unei greve generale care va fi declansata in momentul in care motiunea de cenzura anuntata de opozitie va fi dezbatuta in Parlament.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#reducere salarii mediul privat , #angajatori