Cum iti planifici timpul la locul de munca

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 08:23
5447 citiri
Cum iti planifici timpul la locul de munca

Timpul este cu siguranta cel mai important factor pentru un angajat. Banii pe care ii castiga depind de timpul pe care il aloca sarcinilor de la locul de munca si de modul in care stie sa-l foloseasca eficient. Pentru cei cu experienta, planificarea timpului este la ordinea zilei, insa pentru incepatori e posibil sa nu fie totul la acelasi nivel.

Planificarea timpului la locul de munca este cea mai importanta abilitate pe care ar trebui sa o invete orice nou angajat, incepator in ale carierei. Acest lucru este esential si in a mentine un echilibru intre timpul petrecut la serviciu si timpul tau liber. Se asteapta de la tine sa-ti indeplinesti sarcinile la timp, iar acest lucru in poti face doar cu o planificare corecta a timpului. Mai jos iti oferim cateva elemente de care sa tii cont atunci cand iti planifici timpul la locul de munca.

Sarcini si responsabilitati clare

Asigura-te ca ai inteles perfect care sunt sarcinile tale zilnice si la ce se asteapta seful tau de la tine. Cand primesti sarcini suplimentare, informeaza-te intotdeauna asupra termenului limita si asupra responsabilitatilor. Clarifica toate nelamuririle tale chiar din prima zi de lucru. Nu accepta sa fii amanat. Daca tu vei fi amanat, sarcinile tale nu vor fi indeplinite la termenul limita si timpul tau va fi dat peste cap. In plus, nu doar timpul are de suferit, ci si slujba ta.

Prioritizeaza-ti munca. Este extrem de important sa prioritizezi sarcinile care ti-au fost atribuite. Vei fi pus, inevitabil, sa faci mai multe deodata. Pe langa asta, atat colegii, cat si seful tau te pot aborda pentru sarcini de ultima ora si urgente. In cazurile acestea trebuie sa stii de ce anume sa te ocupi prima data. Nu pierde timpul facand o lista foarte lunga de prioritati si in acelasi timp nu face greseala de a crede ca te poti supraglomera doar din cauza ca esti tanar si esti la inceput. Poti ajunge sa nu reusesti sa faci tot ce ti-ai asumat.

Ce am de facut azi?La inceputul fiecarei zi este indicat sa faci o lista cu ce ai de facut in acea zi, in functie de prioritate si in functie de timp. Aloca fiecarei sarcini timpul potrivit. Nu-ti imagina ca poate vei reusi mai repede decat timpul potrivit. Vei deveni dezorganizat, vei crea un haos intre sarcinile tale si vei ajunge sa nu mai stii ce ai de facut si la ce ora.

Acuratete! Este important sa iti indeplinesti sarcina conform indicatiilor primite. Daca te grabesti si crezi ca totul e gata si poate fi predat, te trezesti cu proiectul intors la tine si cu o lista mare de corecturi pe care va trebui sa le faci. Lista initiala de prioritizare se va da peste cap si nu vei mai avea timp sa termini nimic in timp util.

Amanatul! Multi angajati au tendinta de a amana sarcinile de munca. Au toate calitatile si cunostintele necesare sa indeplineasca sarcina, insa tocmai acest atu ii face sa devina lenesi. Crezand ca stii exact cum se face si gandindu-te ca vei termina repede, vei amana momentul in care sa te apuci concret de treaba. In loc sa amani dand peste cap toata planificarea, mai bine apuca-te de sarcinile pe care stii cu siguranta ca le vei indeplini fara obstacole. Nu amana niciodata, este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru o cariera de succes.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#time management, #angajat, #loc de munca , #angajatori